Klimenta: Nijesmo protiv investicija u Rožajama i Gornjem Ibru

153 pregleda 5 komentar(a)
Zbor radnika Gornji Ibar Rožaje, Foto: Euromost
Zbor radnika Gornji Ibar Rožaje, Foto: Euromost
Ažurirano: 19.12.2014. 16:41h

Predsjednik NVO “Manjinski akcionari Gornjeg Ibra” Sadik Klimenta je na današnjem zboru bivših radnika, koji je održan u krugu nekadašnjeg drvopreradjivača, istakao da su zlonamjerne glasine pojedinaca da bilo ko želi stopirati investiranje u Rožaje.

“I na sastanku sa predsjednikom Opštine Ejupom Nurkovićem sam naglasio da mi nijesmo protiv investicija u Rožajama i Gornjem Ibru. To su samo zlonamerne igre pojedinaca kojima odgovara da zavadja, kao što to rade i u drugim oblastima i svima je poznato ko stoji iza toga. Upravo suprotno, mi jesmo za sve investicije i svakoga ćemo podržati da ulaže i zapošljava i u Rožajama i Gornjem ibru, ali nijesmo da se to radi iza očiju javnosti.”

Bivši radnici zahtijevaju da se prije svega riješi njihov I status manjinskih akcionara Gornjeg Ibra, koji su “zbog nezakonitog uvodjenja stečaja, nezakonite prodaje njihove imovine kao i nezakonitog vodjenja stečajnog postupka” ostali na ulici.

“Na današnjem zboru smo jednoglasno odlučili da, prvenstveno zbog naših porodica koje su na rubu egzistencije, nećemo odustati od borbe za svoja prava. Pozivamo sve, od lokalne uprave, poslanika u Skupštini Crne Gore I Vlade uključe u rješavanje naših problema, odnosno ispunjenje zahtijeva koje smo im dostavili.”

Bonus video: