Baćović ne poštuje odluke Vijeća

"Odluka o organizovanju ceremonije nije odluka koju donosi Vijeće Fakulteta, već je obaveza Dekana", navela je Baćović
89 pregleda 2 komentar(a)
Ekonomski fakultet, Foto: Boris Pejović
Ekonomski fakultet, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.12.2014. 13:35h

Iako je Vijeće Ekonomskog fakulteta na nedavnoj sjednici odlučilo da se odloži svečana promocija najboljih studenata u prošloj školskoj godini, koja je bila zakazana za 22. decembar do izbora novog dekana te ustanove, vršilac dužnosti dekana Maja Baćović je poslala pozivnice za taj događaj na više od 200 adresa.

To je saopšteno sa Ekonomskog fakulteta.

Tvrde da Baćović ovim činom iskazuje "nepoštovanje najvećeg organa upravljanja na fakultetu".

"Time je dovela u neugodan položaj naše najbolje studente, sponzore nagrada i jednu lijepu tradiciju na našem fakultetu zloupotrijebila u svrhe lične promocije", poručuju njene kolege.

Podsjećaju na to da su krajem novembra svi članovi Vijeća, uz dva glasa protiv, odlučili su da se svečanost odloži.

"Vijeće smatra da našim najboljim studentima treba dati nagrade u prigodnoj formi, i mi im na izvanrednim rezultatima od srca čestitamo, ali smo odlučili da samu ceremoniju, na kojoj su uvijek bili prisutni i roditelji naših studenata i prijatelji Ekonomskog fakulteta, bezuslovno odložimo do izbora našeg dekana. Smatramo da u uslovima "v.d. stanja" i ignorisanja zaključaka Vijeća Ekonomskog fakulteta iz novembra nije primjereno ogranizovati nikakve ceremonije niti slavlja. Nama nije do teatralnosti, već do što hitnijeg rješavanja problema, koji su poznati široj javnosti", poručili su sa EF.

Ekonomski fakultet je više od mjesec dana u vd stanju, jer je dekan Milivoje Radović razriješen funkcije zbog upisa prekobrojnih studenata.

Baćović: Dodjela nagrada će biti organizovana

Baćović je pozvala sve da 22. decembra u 20 časova prisustvuju dodjeli nagrada najboljim studentima Ekonomskog fakulteta.

"To je tradicionalni događaj koji se organizuje na Ekonomskom fakultetu decenijama. Događaj je posvećen svim studentima, naročito onim najboljim, kako bi se uvažili njihovi rezultati i postignuća. Obaveza dekana je da ovu tradiciju održava i unapređuje, kako bi se očuvala i baštinila osnovna premisa u radu našeg fakulteta, a to je da je "znanje najveća vrijednost". Odluka o organizovanju ceremonije nije odluka koju donosi Vijeće Fakulteta, već je obaveza Dekana", navela je Baćović.

Ona je, nabrajajući razloge održavnja ceremonije, čestitala ovogodišnjim dobittnicima nagrade.

Bonus video: