Za katolički Božić neradni 24, 25. i 26. decembar

Na osnovu Zakona o svetkovanju vjerskih praznika vjernici rimokatoličke vjeroispovjesti imaju pravo na plaćeno odsustvo, radi svetkovanja Badnjeg dana i Božića
115 pregleda 8 komentar(a)
pokloni, Božić, Foto: Shutterstock.com
pokloni, Božić, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 19.12.2014. 09:20h

Neradni dana povodom predstojećeg vjerskog praznika Božića za zaposlene rimokatoličke vjeroispovjesti su 24., 25. i 26. decembar, saopštilo je Ministarstvo rada i socijalnog staranja.

Na osnovu Zakona o svetkovanju vjerskih praznika vjernici rimokatoličke vjeroispovjesti imaju pravo na plaćeno odsustvo, radi svetkovanja Badnjeg dana i Božića.

"Neradni dani za vjernike rimokatoličke vjeroispovjesti za vrijeme Božićnih praznika su: srijeda - Badnji dan, četvrtak i petak – Božić", kaže se u saopšenju.

Navodi se da su državni i organi lokalne samouprave, javne ustranove i preduzeća, kao i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa dužni da u praznične dane obezbijede poslove čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posledice po građane ili državu.

Ministarstvo rada i socijalnog staranja svim pripadnicima rimokatoličke vjerosipovjesti čestitalo božićne praznike, sa željom da blage dane provedu u dobrom zdravlju i raspoloženju.

Bonus video: