Zaplijenjene šljuke: Pokušao da ih prenese u Italiju

Istakli su da je posljednjih nekoliko sedmica u Crnoj Gori intezivan krivolov na sve vrste ptica, a najdrastičniji slučaj registrovan je na Ulcinjskoj solani, gdje je kao posljedica uznemiravanja ptica nestalo više od 2000 flamingosa
7 komentar(a)
Centar za proučavanje i zaštitu ptica, Foto: Centar za proučavanje i zaštitu ptica
Centar za proučavanje i zaštitu ptica, Foto: Centar za proučavanje i zaštitu ptica
Ažurirano: 18.12.2014. 20:02h

Dvanaest šumskih šljuka, ubijenih na području Crne Gore, koje je italijanski državljanin pokušao da prenese iz Crne Gore u Italiju, oduzeto je na graničnom prelazu Luka Bar, saopšteno je iz Centra za proučavanje i zaštitu ptica (CZIP).

Tvrde da je ulov oduzet zbog nepostojanja sertifikata o porijeklu i veterinarsko-sanitarnog sertifikata, kojom bi se potvrdila zdravstvena bezbijednost ove pošiljke.

"S obzirom na to da ne postoji registrovani objekat u kome bi se ova pošiljka pregledala, niti je prijavljen za veterinrsko-sanitarni pregled, šljuke su oduzete na granici od strane veterinarskog inspektora", navodi se u saopštenju.

Istakli su da je posljednjih nekoliko sedmica u Crnoj Gori intezivan krivolov na sve vrste ptica, a najdrastičniji slučaj registrovan je na Ulcinjskoj solani, gdje je kao posljedica uznemiravanja ptica nestalo više od 2000 flamingosa.

Bonus video: