Samardžić: Regionalna saradnja osnov za zajednički razvoj

Samardžić je, drugog dana zvanične posjete Vojsci Srbije, razgovarao sa državnim sekretarom u Ministarstvu odbrane Srbije, Zoranom Đorđevićem
0 komentar(a)
Vojska Crne Gore vježba, Foto: Mod.gov.me
Vojska Crne Gore vježba, Foto: Mod.gov.me
Ažurirano: 18.12.2014. 13:04h

Regionalna saradnja dobar je osnov za zajednički razvoj, ocijenjeno je tokom zvanične posjete načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore (VCG) Dragana Samardžića Vojsci Srbije. Samardžić je, drugog dana zvanične posjete Vojsci Srbije, razgovarao sa državnim sekretarom u Ministarstvu odbrane Srbije, Zoranom Đorđevićem.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Samardžić i Đorđević razgovarali su o dosadašnjoj saradnji u oblasti odbrane kao i o modalitetima njenog daljeg unaprijeđenja. „Sagovornici su se složili da u integracionim procesima ima veliki broj oblasti u kojima se može razviti uspješna saradnja kao i da je regionalna saradnja dobar osnov za zajednički razvoj“, kaže se u saopštenju.

Đorđević je zahvalio Vojsci Crne Gore za pomoć koju su pružili tokom poplava koje su zadesile Srbiju u maju. „U nastavku posjete Samardžić je obišao Centar za usavršavanje kadrova ABHO (CUK ABHO) u Kruševcu gdje se susreo sa zamjenikom komandanta Komande za obuku general-majorom Mlađanom Niševićem.

Nišević je Samardžiću predstavio strukturu te organizacione jedinice Vojske Srbije kao i zadatke koje ona obavlja“, dodaje se u saopštenju.

U sklopu posjete domaćini su predstavili Centar za usavršavanje kadrova ABHO koji, kako se navodi treba da preraste u Regionalni centar za obučavanje kadra ABHO, sa kojim VCG ima odličnu saradnju. U sklopu posjete Samardžić je položio vijenac na Spomenik Neznanom junaku na Avali.

Bonus video: