Građani Nikšića se žale da rasvjete nema u više ulica

"Vijesti" su u ponedjeljak veče obišle sve glavne saobraćajnice po gradu, ali i dio sporednih i uvjerile se da postoji određen broj sijalica na uličnoj rasvjeti koje ne funkcionišu
72 pregleda 14 komentar(a)
Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 17.12.2014. 14:54h

Redakciji "Vijesti" obratio se veći broj Nikšićana tvrdeći da su ulice u gradu pod Trebjesom neosvijetljene ili slabo osvijetljene i da nije ni čudo "što se dešavaju saobraćajne nezgode i stradaju pješaci i biciklisti".

Potpredsjednik Opštine Nikšić Dragan Perović kazao je "Vijestima" da su sve ulice u gradu osvijetljene, da je samo u "mraku" dio na Hercegovačkom putu, ali i da će kvar na tom dijelu za dan-dva biti popravljen.

"Vijesti" su u ponedjeljak veče obišle sve glavne saobraćajnice po gradu, ali i dio sporednih i uvjerile se da postoji određen broj sijalica na uličnoj rasvjeti koje ne funkcionišu.

Negdje je u pitanju po nekoliko sijalica, ali najgora situacija je u Grebicama, gdje na dionici od skoro 200 metara ne radi skoro nijedna sijalica, zatim na Hercegovačkom putu, posebno u dijelu kod kasarne, dijelu Ulice Vuka Mićunovića (posebno lijeva strana ulice, gledano od skvera), dok je dio od naselja Brlje do ulaska u grad potpuno u mraku.

"Ovo je sramota. Grad ukrašavaju za Novu godinu, a ulice su nam u mraku. Zar nije sramota da opština sa čije teritorije se duže od pola vijeka proizvede više miliona kilovat-sati, a država prihoduje milijarde, nema dobru javnu rasvjetu“, kazao je jedan od Nikšićana, koji je prinuđen da mjesecima mračnim ulicama ide do kuće.

Bonus video: