NOVA: Da li zbog pritisaka RTCG ne počinje sa emisjom o kriminalu?

određeni pritisci od strane vrha vlasti i pojedinaca iz organizovanog kriminala
3 komentar(a)
RTCG, Foto: Luka Zeković
RTCG, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.12.2014. 14:09h

Iako je iz RTCG-a prije mjesec dana pompezno najavljeno da će početkom decembra početi sa emitovanjem "Pandorine kutije", emisije koja bi trebala da se bavi temama korupcije i kriminala u Crnoj Gori, od toga još uvijek nema ništa. Pošto smo ušli u drugi dio decembra, postavlja se logično pitanje da li javni servis uopšte namjerava da počne sa emitovanjem ovoga serijala, i da li se na njih, zbog ove emisije, vrše određeni pritisci od strane vrha vlasti i pojedinaca iz organizovanog kriminala, kazali su u Novoj srpskoj demokratiji.

Kako su naglasili u NOVOJ, prema određenim informacijama, ovaj serijal se već gledao na nekim adresama, a očigledno postoji i određeni broj kopija.

“Takođe, pojedini građani koji su uzeli učešće u snimanju ove emisije su nas kontaktirali i žele da znaju datum njenog emitovanja, jer se radilo o veoma ozbiljnim i važnim temama, koje se tiču privatizacije i raznih nezakonitih radnji vezanih za taj proces. Nadamo se, naravno, da niko u RTCG ne namjerava da te izjave isijeca ili da izbaca najbitnije detalje, i nadamo se da u takvim aktivnostima ne leže razlozi zbog kojih se odugovlači sa emitovanjem “Pandorine kutije”, ističu u NOVA.

Oni su objasnili zašto je važno emitovanje ove emisije.

“Ljudi koji su nas kontaktirali kazali su da su bili veoma direktni i otvoreni u opisu događaja kojima se bavila ova emisija i zato je veoma važno da se od ,,radne verzije'' ne zagubi ono najbitnije. Veoma je važno da RTCG konačno pokaže da je medij koji finansiraju svi građani Crne Gore i da su u javnom servisu spremni da se na profesionalan način bave najvažnijim temama, uzimajući u obzir, između ostalog, i činjenicu da i administracija u Briselu, kroz poglavlje 23 i 24 očekuje da se svi segmenti društva uključe u borbu protiv kriminala i korupcije. Iz EU su i podržali ovakve akcije, kakve, za sada, samo najavljuje RTCG. Podsjećamo da su do sada jedino opoziciona glasila raskrinkavala organizovani kriminal u vrhu vlasti, a ovo bi bio prvi pokušaj da se i sa javnog servisa "osvijetli'' dio kriminala koji potiče od nosioca najviših državnih funkcija. Zbog svega toga, a najviše zbog građana Crne Gore, očekujemo da RTCG saopšti datum početka emitovanja ove emisije”, zaključuje se.

Bonus video: