Krivokapić će inicirati konsultativno saslušanje u Odboru za zdravstvo

Predstavnici Udruženja Roditelji predali su u ponedjeljak molbu za hitno unapređenje stanja u svim crnogorskim porodilištima Krivokapiću
1 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Ranko Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.12.2014. 17:34h

Predsjednik Skupštine, Ranko Krivokapić, iniciraće konsultativno saslušanje u Odboru za zdravstvo, rad i socijalno staranje kako bi to tijelo donijelo zaključke u cilju stvaranja strategije za otklanjanje propusta i poboljšanje kvaliteta zdravstvene zaštite u porodilištima.

Predstavnici Udruženja Roditelji predali su u ponedjeljak molbu za hitno unapređenje stanja u svim crnogorskim porodilištima Krivokapiću.

Oni su u molbi podsjetili da su konkretne mjere predložili u tekstu online peticije, koju je to Udruženje podnijelo 25. decembra preko Vladinog sistema Glas građana, a koju je Ministarstvo zdravlja odbilo da je aktivira uz obrazloženje da su tražene mjere svakodnevna aktivnost zdrastvenih ustanova u okviru kojih rade porodilišta.

Krivokapić je danas primio izvršnu direktoricu Udruženja Roditelji, Kristinu Mihailović i Dejanu Ponoš.

Navodi se da je Mihailović informisala Krivokapića o situaciji u crnogorskim porodilištima i hitnim potrebama za rješavanje problema i unaprijeđenje kvaliteta zdravstvene usluge i sigurnosti sistema.

Sagovornici su se saglasili da trenutno stanje u crnogorskim porodilištima zahtjeva brižnu akciju nadležnih istitucija koje čine zdravstveni sistem Crne Gore, kao i ukupne javnosti.

Krivokapić je poručio predstavnicama Udruženja da će inicirati konsultativno saslušanje u Odboru za zdravstvo, rad i socijalno staranje kako bi Odbor, uz konsultaciju sa zainteresovanim stranama, donio zaključke koji bi imali za cilj stvaranje strategije za otklanjanje propusta i poboljšanje kvaliteta zdravstvene zaštite u porodilištima.

Krivokapić je zatražio od Udruženja da do kraja sedmice dostave predlog porodilišta kojem je najpotrebnije donirati novac prikupljen na akciji “Đeci Crne Gore” uz novac koji će Skupština izdvojiti iz svojih ušteda.

Bonus video: