"KONFLIKT INTERESA"

Đurović: Ivanović ne može u AEM

Đurović je rekao da autoru emisije “Robin Hud”, koja se emituje na RTCG, zakon zabranjuje da ulazak u Savjeta AEM-a jer kaže da to ne mogu biti „vlasnici udjela, akcionari, članovi organa upravljanja, zaposleni, lica pod ugovorom i slično, koji imaju interesa” u emiterima TV programa
86 pregleda 6 komentar(a)
Darko Ivanović, Foto: Savo Prelević
Darko Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.12.2014. 18:50h

Koalicija NVO “Saradnjom do cilja” zatražila je od Skupštine da poništi Predlog liste za imenovanje dva člana Savjeta Agencije za elektronske medije (AEM), zato što "kandidat Darko Ivanović ne može da bude imenovan jer je vlasnik pravnog lica koje se bavi djelatnošću proizvodnje televizijskog programa".

Đurović je rekao da autoru emisije “Robin Hud”, koja se emituje na RTCG, zakon zabranjuje da ulazak u Savjeta AEM-a jer kaže da to ne mogu biti „vlasnici udjela, akcionari, članovi organa upravljanja, zaposleni, lica pod ugovorom i slično, koji imaju interesa” u emiterima TV programa.

"Privredno društvo 'Agencija media n-gage' koje je u vlasništvu Ivanovića, proizvodi, u koprodukciji sa RTCG, emisiju 'Robin Hud' što je valjda poznato poslanicima", kazao je Đurović.

Ivanović: Pokreće hajku jer sam svoj

Ivanović je juče rekao da Đurović “vještački stvara afere” i da nema govora o konfliktu interesa. “Za mene je glasala i pozicija i opozicija. Niti radim za RTCG, niti proizvodim program.

Takav je angažman postignut na zahtjev istog Đurovića. Da bi moja emisija postojala, ja sam, kao nezavisan autor, morao imati pravni okvir saradnje sa RTCG.

Pronašao sam ga u NVO sektoru i upravo je NVO, do intervencije Đurovića i prekrajanja ugovora, bila potpisnik ugovora. To Đuroviću nije odgovaralo i morao sam svoja prava kao autor, nikako proizvođač niti emiter, prenijeti na agenciju silom prilika, jer je Đurovićev animozitet prema postojanju dijela NVO sektora koji ne može kontrolisati odavno poznat”.

Ivanović je rekao da Đuroviću nije odgovaralo zagovaranje dijela civilnog sektora da se problematika odabira predstavnika NVO u tijelima koje formira Vlada drugačije uredi: “Sada kada ne prolazi njegov kandidat, pokreće bezrazložnu hajku na mene”.

Preporučujemo za Vas