LGBT Forum Progres: Ombudsman nema vremena za Milivojevića

Kako su saopštili iz LGBT Foruma Progres, Milivojeviću je saopšteno da ga ombudsman ne može primiti i da prijem nije moguće realizovati
7 komentar(a)
Šućko Baković, Foto: LGBT Forum Progres
Šućko Baković, Foto: LGBT Forum Progres
Ažurirano: 15.12.2014. 16:11h

Nakon performansa u Skupštini Crne Gore povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, izvršni direktor LGBT Foruma Progres, Stevan Milivojević zatražio je prijem kod zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore (Ombudsman), Šućka Bakovića, ali je odbijen zato što je, kako se navodi u saopštenju NVO, "ombudsman jako zauzet do kraja godine".

Kako su saopštili iz LGBT Foruma Progres, Milivojeviću je saopšteno da ga ombudsman ne može primiti i da prijem nije moguće realizovati.

"Sekretar Institucije Zaštitnika, gospodja Zdenka Perović, koja je korektno primila Milivojevića, ponudila je da ga primi neko drugi. Milivojević to nije mogao to prihvatiti, smatrajući da je korektno i neophodno da ga primi Baković, zato što on autentično može pojasniti i argumentovati svoje medijske i druge istupe, i sa ključne pozicije u instituciji napokon pomoći da se problemi otklone", navodi se u saopštenju.

Oni podsjećaju da je LGBT Forum Progres, "nezadovoljan efikasnošću i postupanjem Institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore (Ombudsman), po pritužbama zbog diskriminacije, a posebno zbog prikrivanja homofobije i diskriminacije unutar same institucije", izvelo je performans u Skupštini povodom Međunarodnog dana ljudskih prava.

"Gospodin Šućko Baković, prisutnim medijima, izjavio je, da su razlozi izvedenog performansa "lični i drugi razlozi" kao i "na sreću LGBT zajednice, LGBT Forum progres, nije jedina LGBT grupa". Takođe Ombudsman je, sa podignutim prstom, prijetio prisutnim članu M.F.", piše u saopštenju.

LGBT Forum Progres navodi da su od marta 2014. godine, u kontinuitetu, više puta pozivali Bakovića na "konstruktivnu saradnju, kao i da posjeti novootvoreni LGBTIQ Socijalni centar".

Bonus video: