NAJAVE MINISTARSTVA

Otvaranje bjelopoljskog porodilišta do kraja decembra

Predstavnici Ministarstva zdravlja razgovarali su novoizabranim rukovodstvom Opšte bolnice Bijelo Polje, na čelu sa direktorkom Biserkom Bulatović, koja ih je upoznala sa aktivnostima koje su preduzete u cilju što bržeg otvaranja odjeljenja i porodilišta
2 komentar(a)
porodilište, Podgorica, Foto: Boris Pejović
porodilište, Podgorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 15.12.2014. 15:36h

Porodilište u bjelopoljskoj bolnici trebalo bi da bude otvoreno do kraja godine, saopšteno je iz Ministasrtva zdravlja, nakon što su predstavnici tog resora posjetili tu zdravstvenu ustanovu.

Sekretar Ministarstva zdravlja Zoran Kostić i generalni direktor Direktorata za zdravstvenu zaštitu Mensud Grbović posjetili su bjelopoljsku bolnicu, s ciljem da procijene kako teku aktivnosti na otvaranju ginekološkog odjeljenja, porodilišta i odsjeka za neonatologiju, koji su zatvoreni 16. novembra zbog infekcije pet novorođenčadi.

Predstavnici Ministarstva zdravlja razgovarali su novoizabranim rukovodstvom Opšte bolnice Bijelo Polje, na čelu sa direktorkom Biserkom Bulatović, koja ih je upoznala sa aktivnostima koje su preduzete u cilju što bržeg otvaranja odjeljenja i porodilišta.

“Sve aktivnosti odvijaju se predviđenom dinamikom, tako da se očekuje da porodilište bude otvoreno do kraja godine”, kaže se u saopšteju.

Predstavnici Ministarstva zdravlja, nakon toga, razgovarali su i sa predsjednikom Opštine Bijelo Polje Aleksandrom Žurićem.

Iz Ministarstva je saopšteno da je dogovoreno da lokalna samouprava uzme aktivno učešće u cilju normalizacije situacije u opštoj bolnici i obezbjeđivanju adekvatnih uslova na svim odjeljenjima, kako bi građani imali dostupnu, efikasnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu.

Preporučujemo za Vas