Aerodrom Tivat "probio" cifru: Opsluženo preko 900 hiljada putnika

6 komentar(a)
aerodrom Tivat, Foto: Siniša Luković
aerodrom Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 15.12.2014. 11:22h

Aerodrom Tivat u nedjelju poslijepodne "probio" je granicu od 900 hiljada opsluženih putnika od početak ove godine, što je do sada najbolji rezultat u istoriji te vazdušne luke.

"Ove godine, zaključno sa 14.decembrom, u 5.213 opsluženih vazduhoplova, preko aerodroma Tivat, u Crnu Goru je doputovalo je i iz nje otputovalo 900.331 putnika, što je 70 vazduhoplova, odnosno 42.612 putnika više nego u uporednom periodu 2013. Predviđanje je da će aerodrom Tivat kraj godine dočekati sa nešto preko 910 hilada putnika, što će predstavljati porast od oko 5% u odnosu na lani", kazao je danas tim povodom novinarima direktor tivatskog aerodroma Ranko Bošković.

Da ljetos nije bilo dugotrajnog lošeg vremena zbog kojeg je aerodrom u par navrata čak bio zatvoren, a letovi preusmjeravani na Podgoricu, izvjesno je da bi se tivatski aerodrom ove godine znatno približio i "magičnoj cifri" od milion putnika koliko do sada nikada u istoriji, za godinu dana, nije oplsužila nijedan vazdušna luka u Crnoj Gori.

Bošković je naglasio da je tokom špica ljetnje sezone tivatski aerdrom imao proječan dnevni promet od oko 7 hiljada putnika, pa je tako u julu prihvaćeno i opsluženo 204.187, a u avgustu 211.204 putnika, što je uopšte, rekordni mjesečni učinak.

Za Tivat se ove sezone u redovnom i čarter saobraćaju, letjelo iz 17 država Evrope, od kojih su neke zastupljene sa po nekoliko raličitih gradova, pa se tako se iz Rusije za Tivat letjelo iz devet destinacija , osam iz Ukrajine, Austrije i Francuske po tri, Italije dva grada.

Bonus video: