Mitrović: Uvesti vanredno stanje u Pljevljima, ili da nas presele u Šavnik

Mitrović poručuje da su “valjda važniji životi Pljevljaka od amortizera skupih automobila zbog kojih zadužujemo deseto koljeno kako bi pravili autoput”
79 pregleda 23 komentar(a)
Pljevlja, TE Pljevlja, Ekološko društvo Breznica, Foto: Ekološko društvo Breznica
Pljevlja, TE Pljevlja, Ekološko društvo Breznica, Foto: Ekološko društvo Breznica
Ažurirano: 15.12.2014. 07:38h

Predsjednik NVO "Ekološkog društva Breznica" Milorad Mitrović pozvao je premija Mila Đukanovića da uvede vanredno stanje u Pljevljima.

Iz Breznice traže od vlasti da donesu uredbu po kojoj bi se domaćinstva u Pljevljima oslobodila plaćanja električne energije,kako bi ljudi prestali da lože i na taj način postigli efektnu mjeru smanjenja zagađenja iz individualnih ložišta.

“Kad su platili struju koju je neovlašćeno trošio KAP valjda mogu i za svoje građane,” poručuje Mitrović.

“Koliko Pljevljaci puno daju državi i kakvu žrtvu trpe, valjda smo to zaslužili. Zakon o autoputu pokazao je da država ima novca kada hoće da ga ima pa tako se novac mora naći i za toplifikaciju Pljevalja”, poručio je Mitrović.

Sinoć u 19 časova, prema podacima mjerne stanice u Skerlićevoj ulici (centar grada), koncetracija opasnih PM10 čestica bila je 11 puta veća od dozvoljene vrijednosti.

“Ovdje se umire kao na traci, bolnice su prepune, apoteke prazne, vazduh otrovan, a voda zagađena, čak nije ni za kupanje”, požalio se čelnik Breznice.

“Možda treba da se svi odavde isele pa da mogu čitav grad da zaspu pepelom iz Termoelektrane i prekopaju grad kako bi iskopali ugalj. Ako je tako neka kažu pa neka nas isele, makar i u Šavnik”.

Mitrović poručuje da su “valjda važniji životi Pljevljaka od amortizera skupih automobila zbog kojih zadužujemo deseto koljeno kako bi pravili autoput.”

Bonus video: