Škola ekološkog aktivizma posjetila OŠ Njegoš: Učenici pokazali znanje o problematici otpada

88 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.12.2014. 14:58h

Delegacija Škole ekološkog aktivizma bila je danas gost Osnovne škole "Njegoš" na Cetinju, koja je jedna od tri osnovne škole koje učestvuju u programu stručnog usavrašavanja nastavnika "Obrazovanje o upravljanju otpadom".

Tokom radne posjete predstavnici Škole ekološkog aktivizma su se upoznali sa menadžmentom najstarije osnovne škole u Crnoj Gori, razgovarali sa direktoricom Nadom Milošević i pomoćnicom direktorke Vesnom Knežević, o dosadašnjim iskustvima u realizaciji projekta, izazovima u prosvjetnom radu i razmijenili ideje o mogućnostima za nadogradnju programa Obrazovanje o upravljanju otpadom i uopšte saradnje u oblasti životne sredine.

"Petočlana delegacija koju su sačinjavali Ivana Marković iz Misije OSCE u Crnoj Gori, Tanja Bakalbašić, Aleksandra Gvozdenović i Vuk Vukadinović, alumnisti Škole ekološkog aktivizma i Aleksandar Perović, direktor Ekološkog pokreta "OZON" imali su zadovoljstvo da prisustvuju i edukativnoj radionici koja se sastojala i informativnog i edukativnog djela, pripremljenu kao dio akcionog plana koga su razvile 10 nastavnica učesnica programa Obrazovanje o upravljanju otpadom. Interaktivnu radionicu koja je realizovana na impozantan način obilježila je sjajna reakcija i kreativnost učenika koji su pokazali svoj talenat za umjenost ali i zavidan nivo znanja o problematici otpada", navodi se u saopštenju Ekološkog pokreta Ozon.

Nakon toga na Eko bazaru izloženi su predmeti koji su napravljeni tokom realizacije kreativnih radionica koji je bio otvoren za goste i sve učenike i nastavnike OŠ "Njegoš", na kojem je rasprodat najveći broj eksponata.

"Posjetom ovom sjajnom kolektivu koji je svojom posvećenošću i kvalitetom potpuno opravdao učešće u programu "Obrazovanje o upravljanju otpadom" zaokružen je obilazak svih osnovnih škola kojima su donirana zelena ostrva. Veliko zadovoljstvo i pozitivni utisci su nešto što je delegaciju Škole ekološkog aktivzma uvjerilo da je inicijativa za uvođenje oblasti upravljanja otpadom u obrazovni sistem kroz program za stručno usavršavanje nastavnika bila opravdana", ističe se u saopštenju.

Dodaju i da slijedi dalja realizacija akcionih planova koji su urađeni za školsku 2014/2015 godinu, gdje će Škola ekološkog aktivizma i njeni organizatori svakako dati svoj doprinos.

Galerija

Bonus video: