U Delti je u toku humanitarna akcija "Podari radost"

73 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.12.2014. 08:44h

U šoping centru Delta siti u Podgorici u toku je humanitarna akcija "Podari radost", koju organizuju Banka hrane, Delta siti i Volonterski klub Gimnazije "Slobodan Škerović".

"Do sada smo donacijama okićenih jelki i slatkiša obradovali deset ustanova koje brinu o djeci. Od srijede svi posjetioci Delte mogu u centralnom atrijumu vidjeti četiri novogodišnje jelke koje su ukrašavali učenici osnovnih škola "Štampar Makarije", "Vlado Milić", "Oktoih" i "Makisim Gorki". Kreativnost su pokazali pravljenjem ukrasa za jelke u školskim učionicama uz pomoć učitelja i nastavnika", saopšteno je iz Banke hrane.

Djeca su u školama skupljala i slatkiše namijenjene djeci u Dnevnim centrima u Beranama, Mojkovcu i Ulcinju kao i djeci iz Dječijeg doma u Bijeloj i tako pokazali svoju humanost.

"Svi koji žele svojom donacijom slatkiša obradovati djecu u navedenim ustanovama mogu to učiniti u Delti tokom čitavog dana, do nedjelje u 12 sati, kada počinje završna manifestacija humanitarne akcije", kazali su organizatori.

Uz pomoć nastavnika osnovci su saznali mnogo o djeci koja borave u ustanovama kojima je akcija namijejenjena, pa je akcija dobila i edukativni karakter.

"Na ovaj način učimo djecu različitostima i trudimo se da ih njegujemo", navodi se u saopštenju Banke hrane.

U programu učestvuju djeca iz osnovnih škola koja su ukrašavala jelke, Škola glume glumice Branke Stanić "Osmijeh i tačka" sa Cetinja, Žarko Žabac, balerine iz Muzičke škole "Vasa Pavić", Plesna škola "Bjuti", Dječiji asambl KUD "Aluminijum", Ksenija i Pavle Bogićević, Hor "Zvjezdice".

Djeca su u školama pripremila muzičke i dramske tačke koje će pokazati u nedjelju na završnoj manifestaciji.

Gosti manifestacije će biti djeca iz Bijele, Ulcinja, Mojkovca i Berana, kojima je akcija posvećena.

Galerija

Bonus video: