Kolašinskog taksistu izujedao pas lutalica

“Mogu samo da zamislim kako bi prošlo neko dijete ili žena da ih je napao onaj pas koji je mene. To je velika opasnost i zbog toga upozoravam sugrađane”, kaže Janković
18 komentar(a)
Manojlo Janković, Foto: Dragana Šćepanović
Manojlo Janković, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 12.12.2014. 19:57h

Kolašinskog taksistu Manojla Jankovića prije nekoliko dana na autobuskoj stanici izujedao je pas lutalica.

Povrede koje je tada zadobio, kako kaže, danima ga sprečavaju da radi.

Janković je kazao da se novinarima obratio jer želi da upozori svoje sugrađane koliko je opasno, naročito za djecu, na kolašinskim ulicama, a posebno kako tvrdi, u blizini autobuske stanice. Jankovića je pas izujedao po rukama i nogama.

“Bilo je to negdje oko šest sati ujutru, padala je jaka kiša. Kada sam parkirao vozilo nijesam primijetio nijednog psa u blizini i ušao sam u kafanu. Pri izlasku samo što sam prešao prag, nešto me je 'počistilo' po nogama i ja sam pao. Dok sam bio na zemlji pas me je izujedao. Uspio sam nekako da se vratim u kafanu, sva sreća što su vrata bila odškrinuta pa sam direktno pao leđima na pod kafane”, ispričao je Janković.

Prema njegovim riječima, s obzirom da često radi u ranim jutarnjim satima, skoro uvijek viđa čopore pasa na magistrali kod Bablje grede i on tvrdi da je gotovo siguran da neko pse iz drugih opština dovozi i pušta ih na ulazu u Kolašin.

“Mogu samo da zamislim kako bi prošlo neko dijete ili žena da ih je napao onaj pas koji je mene. To je velika opasnost i zbog toga upozoravam sugrađane”, kaže Janković.

Iz kolašinske NVO za zaštitu životinja „Riki i Kosi“, kažu da su upoznati sa napadom i da saosjećaju sa Manojlom Jankovićem.

“Međutim to ne smije biti poziv na ubijanje lutalica. Molimo građane i nadležne da ne uzimaju stvar u svoje ruke.

Imamo informacije da određena osoba tokom noći sakuplja pse sa ulice i odvozi ih na Miosku gdje ih pušta, to je takođe nedopustivo. Problem pasa lutalica je problem zajednice koji treba da riješi lokalna kolašinska vlast otvaranjem azila“, saopštili su iz NVO „Riki i Koski“.

Bonus video: