NAGRADE ZA RIBOLOVCE

Šantić ulov mjeseca zamijenio za pršut

Umjesto na stolu u Šantićevoj porodici, ulovljena hama je završila drugdje jer ju je sretni ribar trampio za pršut
90 pregleda 1 komentar(a)
Ulov mjeseca, Marjan Šantić, Foto: Una
Ulov mjeseca, Marjan Šantić, Foto: Una
Ažurirano: 12.12.2014. 15:20h

Prvo mjesto i nagradu koju može iskoristiti u prodavnicama ribomaterijala „Sipa“ u novembarskom kolu nagradne igre „Ulov mjeseca“ osvojio je Kotoranim Marjan Šantić, koji je ulovio hamu (zubaticu) tešku 5 kilograma.

Ovu među sportskim ribolovcima na Crnogorskom primorju izuzetno popularnu nagradnu igru, priređuje kompanija za proizvodnju i promet ribomaterijala i opreme za more „Una“ iz Tivta.

Šantić je hamu ulovio na pendulajući na brancine, u akvatorijumu ispred restorana „Galion“ u Kotoru. Borba da se snažni predator ubaci u barku trajala je 20-tak minuta, hama je izvukla špulu od oko 70 metara i petnaestak puta iskakala iz mora u visini i do jedan metar iznad valova, pa je njeno privlačenje i konačno savladavavanje bilo pravi izazov, ali i veliki užitak za kotorskog ribara. Na žalost, umjesto na stolu u Šantićevoj porodici, ulovljena hama je završila drugdje jer ju je sretni ribar trampio za pršut.

Drugo mjesto u novembarskom kolu „Unine“ nagradne igre pripalo je Predragu Pavićeviću, ribaru iz Bara, koji je tehnikom light jigging, u ranim jutarnjim satima blizu rta Volijuca, ulovio gofa-kapitalca teškog 28 kilograma.

Treće mjesto osvojio je Damir Višić iz Tivra koji je na samolovku, ulovio brancina od 7kilograma na samolovku. Brancin se u akvatorijumu kod Ostrva cvijeća u Tivatskom zalivu, „bacio“ na mamac – živog cipola.