Sud mu opet oduzima dijete: Nisam oteo kćerku

"Centar za socijalni rad je istakao da otac ne želi da sarađuje, o čemu je obaviještena policija. Oduzimanje djeteta biće obavljeno u saradnji sa radnicima policije i Centra za socijalni rad”
190 pregleda 3 komentar(a)
Osnovni sud Bar, Foto: Arhiva Vijesti
Osnovni sud Bar, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 12.12.2014. 06:58h

Zoran Savićević iz Bara ogorčen je na državne organe što, kako ističe, pomažu drugu otmicu njegovog djeteta, „a nijesu spriječili prvu otmicu prije dvije i po godine“.

Ukazujući da od države traži pomoć od juna 2012, Savićević je "Vijestima“ rekao da ne može da shvati da on i njegova trogodišnja ćerka kao crnogorski državljani „nemaju nikakvu zaštitu od strane Crne Gore“.

Nakon prekida vanbračne zajednice, Savićevićeva nevjenčana supruga odvela je ćerkicu u Srbiju juna 2012, a on je ćerku doveo u Bar krajem oktobra.

“Dijete nijesam oteo, već je preuzeo od majke i doveo kući u Bar, na adresu na kojoj je i dalje njeno prebivalište. Ja tri godine nijesam mogao biti sa njom da proslavimo njen rođendan, gledao sam je ove dvije i po godine samo tih sat-dva, koliko je u sudu u Inđiji trajalo ročište”, ističe rezignirani Savićević.

On je revoltiran indolencijom sudskih organa Srbije, gdje mu je u zadnje vrijeme rješenjem bilo dozvoljeno da uzima preko vikenda dijete, ali, samo pod uslovom da bude sa ćerkom u Smederevskoj Palanci u kojoj živi njegova sestra.

“Napominjem i da je moja nevjenčana supruga ćerku uzela i otišla iz Bara bez ikakve najave, i da ju je još upisala u knjigu rođenih u Srbiji”, naveo je Savićević.

Kada je sa ćerkom došao u Bar 20. oktobra, odmah je obavijestio policiju i konzulat Crne Gore u Beogradu koji je, kaže, upućen u cijelu situaciju.

U međuvremenu sud iz Inđije je intervenisao, obaviješten je barski Centar za socijalni rad, a Osnovni sud u Baru mu je izrekao rješenje o prinudnom preuzimanju djeteta.

Savićević sada svaki čas čeka da mu zakucaju na vrata i zatraže da preda dijete. Sa time se ne miri, obavijestio je ombudsmana, resorna ministarstva.

Advokatica njegove supruge Snežana Kalezić pred barskim sudom navela je da je "dijete izgubilo težinu i da je ugroženo".

"Ja sam ćerku odmah poveo kod doktora da je pregleda i izmjeri i bilo je sve u redu", kazao je Savićević.

Kosanić: Dijete je oteto

”Pred Osnovnim sudom u u toku je izvršni postupak predaje djeteta majci Danijeli Aleksić koja živi u Srbiji, a dijete je dodijeljeno rješenjem o privremenoj mjeri suda Stara Pazova, pred kojim traje postupak razvoda braka. Na osnovu tog rješenja i izvještaja Centra za socijalni rad sud u Baru donio je rješenje da se dijete oduzima zato što je ugrožen psihofizički razvoj zbog oduzimanja od majke. Centar za socijalni rad je istakao da otac ne želi da sarađuje, o čemu je obaviještena policija. Oduzimanje djeteta biće obavljeno u saradnji sa radnicima policije i Centra za socijalni rad”, rekao je "Vijestima" izvršni sudija Osnovnog suda Bar Srđan Kosanić.

Bonus video: