UNDP i Glavni grad dogovorili saradnju u više oblasti

Stijepović je, kako je saopšteno, ocijenio da iskustva UNDP-a iz domena nadležnosti lokalne samouprave predstavljaju veoma dobru osnovu da se partnerskim odnosom unaprijede kvalitet i kultura življenja u Glavnom gradu
111 pregleda 0 komentar(a)
Miodrag Dragišić, Slavoljub Stijepović, Foto: Podgorica.me
Miodrag Dragišić, Slavoljub Stijepović, Foto: Podgorica.me
Ažurirano: 11.12.2014. 15:18h

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović i zamjenik šefa delegacije UNDP-a u Crnoj Gori Miodrag Dragišić sa saradnicima razgovarali su o modalitetima buduće saradnje Glavnog grada i ove međunarodne organizacije.

Sagovorni su se, kako je saopšteno iz PG biroa, saglasili u ocjeni da su UNDP i Glavni grad do sada veoma uspješno sarađivali na svim projektima i izrazili očekivanja da će se takva saradnja i ubuduće nastaviti i unaprijediti u više važnih oblasti.

"Predstavnici UNDP-a tokom sastanka su pedložili određene teme u okviru kojih je moguće uspostaviti i unaprijediti saradnju sa Glavnim gradom, posebno potencirajući aktivnosti na planu novih investicionih projekta, zaštiti životne sredine i održivog razvoja, vladavine prava i transparentnosti rada lokalne samouprave, socijalne zaštite i afirmacije i očuvanja kulturnih dobara i legalizacije sagrađenih objekata", navodi se u saopštenju.

Stijepović je, kako se dodaje, ocijenio da iskustva UNDP-a iz domena nadležnosti lokalne samouprave predstavljaju veoma dobru osnovu da se partnerskim odnosom unaprijede kvalitet i kultura življenja u Glavnom gradu.

On je istakao da će Glavni grad dati punu podršku svim projektima koji budu dogovoreni i podržani s obje strane i izjavio da u tom dijelu očekuje savjetodavnu i stručnu pomoć eksperata iz UNDP-a u cilju kvalitetnije pripreme pojekata za njihovu realizaciju.

Bonus video: