Roditelji žele da se zaražene bebe liječe u Beogradu

Karišik je kazao da su se na to odlučili zato što žele da otklone sve sumnje da infekcija nije ostavila traga na zdravlje djece
12 komentar(a)
Predrag Karišik, Foto: Savo Prelević
Predrag Karišik, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.12.2014. 18:54h

Očevi zaraženih beba u bjelopoljskom Porodilištu Predrag Karišik, Eldin Salemović, Ivica Ignjatović i Vučić Rakonjac pokrenuli su peticiju kojom traže od nadležnih liječenje njihovih beba u Institutu za majku i dijete u Beogradu.

Karišik je kazao da su se na to odlučili zato što žele da otklone sve sumnje da infekcija nije ostavila traga na zdravlje djece.

“Sumnjamo da nam se nešto prikriva, jednostavno želimo da nam i drugi ljekari potvrde da djeca neće imati posljedice od zaraze“, kazao je Karišik.

On je istakao da upute za kontrole beba u Beogradu nijesu mogli dobiti u KCCG, gdje su im kazali da nema potrebe za takvim vidom liječenja jer to oni rade i u Podgorici.

Roditelji su naglasili da se nadaju da će Tužilaštvo naći i procesuirati krivce za smrt jedne i zarazu još četiri bebe.

Posljednja od četiri zaražene bebe, koja je bila u kritičnom stanju, prije dva dana je stigla kući.

Otvoreni smo za svaku podršku porodicama beba

Predsjednik Bijelog Polja Alekandar Žurić je podsjetio da Opština postoji isključivo zbog građana, i da je uvijek, posebno u ovako tragičnim događajima, nastojala da na sve načine ublaži probleme sugrađana koji se nađu u takvim situacijama. „ To je svakako najvažnija obaveza koju čovjek može imati.

U ovoj za sve Bjelopoljce, psoebno teškoj tragediji spremi smo da pomognemo svim raspoloživim načinima. Od prvog saznanja o dešavanja sa bebama Opština je pokušala da pomogne porodicama djece i da ih podrži u njihovim potrebama i zahtjevima i mi to prihvatamo kao našu obavezu.

Pored svega srećni smo što su spaseni životi ostala četiri najmlađa sugrađanina, i nadam se da će nam ovaj gorki i neprocjenjivi nauk, izaći jači i solidarniji, a ljudi odgovorniji“, kazao je predsjednik Žurić.

Bonus video: