OKONČAN JEDNODNEVNI PROTEST

Pejović i Zarubica prekinuli štrajk glađu

Zarubica i Pejović štrajk su započeli u ponedjeljak, zbog toga što im je, kako su pojasnili, generalni sekretar jedne od dvije struje SSCG Marko Nikčević zabranio ulaz u zgradu
121 pregleda 0 komentar(a)
Krsto Pejović, Foto: Arhiva Vijesti
Krsto Pejović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 16.02.2019. 17:50h

Predsjednici sindikata finansijskih organizacija i uprave i pravosuđa, Krsto  Pejović  i Duško Zarubica, prekinuli su juče štrajk glađu koji su započeli u ponedjeljak.

 Pejović  je saopštio da je štrajk prekinut nakon što je Zarubici pozlilo, a njemu, kako tvrdi, nije dozvoljeno da se vrati u zgradu Saveza sindikata (SSCG).

“Nevoljno smo prekinuli štrajk. Prvo je kolegi Zarubici pozlilo, došla je Hitna i predložili su da ode na preglede u Urgentni blok Kliničkog centra. Ja sam htio da izađem do stana da uzme redovnu terapiju, obezbjeđenje je obećalo da će mi dozvoliti da se vratim, ali poslije nijesu dozvoli. Tako da smo zbog zdravlja nevoljno obojica morali da napustimo prostor i prekinemo štrajk“, kazao je  Pejović  “Vijestima”.

Zarubica i  Pejović  štrajk su započeli u ponedjeljak, zbog toga što im je, kako su pojasnili, generalni sekretar jedne od dvije struje SSCG Marko Nikčević zabranio ulaz u zgradu i korišćenje kancelarija.