Kićenjem jelki u Delti, počinje humanitarna akcija "Podari radost"

73 pregleda 0 komentar(a)
jelka, Foto: Shutterstock
jelka, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.12.2014. 09:13h

Današnjim kićenjem jelki u Delta sitiju, u 18 sati, počinje treća humanitarna akcija "Podari radost" koju organizuju Banka hrane, Delta siti i Volonterski tim Gimnazije "Slobodan Škerović".

Djeca iz osnovnih škola "Štampar Makarije", "Marksim Gorki", "Oktoih" i "Vlado Milić" ukrašavaće jelke koje su poklon kompanije Čikom iz Podgorice.

Ukrase kojima će jelke biti ukrašene đaci su napravili u školi, sa učiteljima i nastavnicima, ili kući uz pomoć roditelja.

Osnovci su u školama sakupljali slatkiše za djecu iz Doma "Mladost" iz Bijele i djecu iz Dnevnih centara za djecu sa smetnjama u razvoju u Beranama, Mojkovcu i Ulcinju kojima je ovogodišnja akcija namijenjena.

Sakupljeni slatkiši naći će se ispod jelke. Slatkiše mogu donirati svi, do nedjelje, 14. decembra, u 12 sati, kada počinje završna manifestacija akcije.

Donacije će svih dana trajanja akcije pored okićenih jelki prihvatati volonteri, članovi Kluba volontera Gimnazije "Slobodan Škerović".

"Završnog dana akcije u nedjelju, u 12.00 sati počinje zabavno-muzička manifestacija gdje će naši gosti biti djeca iz ustanova kojima je akcija i namijenjena kako bi uzivali u programu koji smo pripremili za njih", kazali su iz Banke hrane.

U programu učestvuju djeca iz osnovnih škola koja su ukrašavala jelke, Škola glume glumice Branke Stanić "Osmijeh i tačka" sa Cetinja, Žarko Žabac, balerine iz Muzičke škole "Vasa Pavić", Plesna škola "Bjuti", Dječiji asambl KUD "Aluminijum", Ksenija i Pavle Bogićević, Hor "Zvjezdice".

U okviru programa će biti prikazana dječija kolekcija kreatorke Nade Koljenšić. Njena kolekcija će biti donirana djeci iz Bijele.

Iz Banke hrane su saopštili da će ustanove kojima je ovogodišnja akcija namijenjena, jelke i poklone preuzeti po završetku akcije. Osim toga, dobiće i torte poklom XAOS-a i peciva poklon pekare "Sara".

Bonus video: