Budva: "Aquaterra solutions" dostavila ponudu za gradnju Akva parka

Ta kompanija dostavila je i ponudu za kupovinu opreme španskog proizvođača "Action waterscapes S.L." koja je predviđena za ugradnju i montiranje, a koja je u vlasništvu Opštine
94 pregleda 0 komentar(a)
Otvaranje ponuda, Foto: Vuk Lajović
Otvaranje ponuda, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 09.12.2014. 11:51h

Podgorička kompanija "Aquaterra solutions" dostavila je juče jedina ponudu na tenderu za zakup na 30 godina opštinske zemlje od 41.889 kvadrata za gradnju zabavnog Akva parka na brdu Topliš iznad Budve.

Ta kompanija dostavila je i ponudu za kupovinu opreme španskog proizvođača "Action waterscapes S.L." koja je predviđena za ugradnju i montiranje, a koja je u vlasništvu Opštine.

Predsjednica petočlane opštinske tenderske komisije Tatjana Tomić juče je na otvaranju ponuda, konstatovala da je jedino pristigla ponuda podgoričke kompnije, koja je za zakup opštinske zemlje na godišnjem nivou ponudila 240 hiljada eura, dvije hiljade eura više od minimalne tenderom predviđene cijene, te da je za kupovinu opreme ponudila dva miliona eura.

"Aquaterra solutions" je dostavila i investicioni program, idejno rješenje, kao i garanciju "Lovćen banke", o spremnosti za zakup zemlje i kupovinu opreme.

Tenderom je jasno navedeno da je cijena zakupa umanjena za 50 odsto za period trajanja pribavljanja odobrenja za gradnju, procesa izgradnje i dobijanja upotrebne dozvole za Zabavni - Akva park, koji ne može biti duži od dvije godine od dana zaključenja ugovora.

Komisija će u narednih pet dana procijeniti validnosti ponude, nakon čega će i javno saopštiti da li je ponuda podgoričke kompanije prihvatljiva.

Ovim bi trebalo napokon da se stavi tačka na projekat, čija je ideja proklamovana još davne 2006, od kada je zamisao najvećeg zabavnog parka na Jadranu prezentovana, kao nezaobilazna ponuda metropole turizma.

Bonus video: