Voli snabdjeva ANB hranom i pićem

Ugovor između Bora Vučinića i Dragana Bokana potpisan je nakon što je firma “ Voli ” pobijedila na javnom nadmetanju...
13 komentar(a)
ANB, Foto: Arhiva "Vijesti"
ANB, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 08.12.2014. 17:12h

Firma “ Voli trade” najkasnije do kraja marta sljedeće godine Agenciji za nacionalnu bezbjednost (ANB) isporučiće prehrambene proizvode vrijedne 17.573 eura.

Direktori ANB-a i “Volija” Boro Vučinić i Dragan Bokan krajem marta ove godine potpisali su ugovor o isporuci hrane i pića.

Ugovor je potpisan nakon što je Bokanova firma pobijedila na javnom nadmetanju šoping metodom za izbor najpovoljnije ponude.

Prema aktuelnom Zakonu o javnim nabavkama, šoping metodom se realizuju javne nabavke vrijednosti od 5.000 do 50.000 eura.

Među hranom koja treba da bude isporučena za potrebe tajnih agenata je 50 kilograma jagnjetine sa glavom i jetrom, 80 kilograma telećeg buta bez kosti, 15 kila ćevapa, 40 kg pršute, 20 kilograma dimljene svinjske pečenice...

Tu je i 40 komada viršli, šest kilograma kulena, 30 kg njeguškog sira, 30 komada sira “mozzarela” od po 250 grama, 10 kila kajmaka, 300 paklica ugostiteljskog maslaca...

Pored slane hrane i mesa, u ugovorenoj specifikaciji prehrambenih proizvoda ima i slatkiša - 10 kutija “grandisimo” mliječne čokolade i vanile, 10 kofica “Takovo” eurokrema od 800 grama, 15 menaž čokolada za kuvanje... Tu je i više od 10 kilograma boranije, nešto manje graška i spanaća, 30 kilograma paradajza, 20 krastavca...

Krompir, crni i bijeli luk, mandarine, jabuka, grožđe, banane, grčke pomorandže... Prema članu 3 ugovora, koji su potpisali Bokan i Vučinić, ANB je obavezan da plaćanje proizvoda izvrši sukcesivno.

“Sukcesivno po izvršenju predmeta nabavke, u roku od 30 dana od dana prijema fakture. Ugovorne strane su saglasne da se uz dogovor rok plaćanja može promijeniti”, piše u ugovoru. Ukoliko se pojave problemi i raskid ugovora, ANB može da aktivira član 8, koji glasi da se izvršilac ( Voli ) obavezuje da naručiocu kao garanciju preda novac u vrijednosti od pet odsto vrijednosti ugovora, odnosno skoro 900 eura. Sve sporovi koji nastanu između ugovornih strana, ukoliko se ne može sklopiti dogovor, rješava Privredni sud Crne Gore.

Napoleonov konjak, vina...

Iz Agencije za nacionalnu bezbjednost za svoje potrebe naručili su i alkoholno i bezalkoholno piće.

U ugovorenoj specifikaciji proizvoda nalazi se i 18 flaša Napoleonovog konjaka - “courvoisiera”.

“Courvoisier” je jedna od vodećih kuća (firmi) za proizvodnju konjaka u svijetu.

Pored “courvoisiera”, tu je i konjak “martel” ali i vina “Plantaža” (“vranac”, “medun”, “krstač”...), lozova rakija...

U specifikaciji traženih proizvoda nalaze se i bezalkoholna pića - koka-kola, šveps, negazirani sokovi, čajevi, voda...

Bonus video: