Poznati tivatski gastronom postigao veliki uspjeh na takmičenju u Italiji

Forum mediteranske ishrane ima za cilj promociju mediteranske kuhinje koja se temelji na jednostavnim receptima i zdravim namirnicama, prvenstveno maslinovom ulju
68 pregleda 1 komentar(a)
Mašo Čekić, Foto: Siniša Luković
Mašo Čekić, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 08.12.2014. 11:55h

Poznati tivatski novinar, publicista i gastronom Mašo Čekić postigao je veliki uspjeh plasiravši se na peto mjesto međunarodnog takmičenja blogera o hrani (Food Blogger`s Competition) koje je upravo završeno u Italiji u sklopu Foruma mediteranske ishrane.

Na forumu, što se tradicionalno održava u malom gradiću Imperia u regiji Ligurija, na italijansko-francuskoj granici, učestvovalo je Maslinarsko društvo „Boka“ iz Tivta.

Na četvorodnevnom skupu, posvećenom ishrani i zdravlju, ali i zaštiti maslinjaka kao mediteranskog pejsaža i kulture, učestvovao je veliki broj predstavnika zemalja članica, građana, studenata, stručnjaka iz oblasti proizvodnje maslinovog ulja, naučnici i proizvođači, a sve sa ciljem promocije mediteranske kuhinje koja se temelji na jednostavnim receptima i zdravim namirnicama, prvenstveno maslinovom ulju.

Forum je ove godine godine, osim prodajnog (uličnog) sajma malih proizvođača domaće hrane, na zadovoljstvo posjetilaca i gostiju, upriličio i svojevrsno takmičenje food bloggera iz zemalja članica ReCOMed – međunarodne mreže gradova-proizvođača maslinovog ulja.

Prema ocjeni stručnog žirija, pobjednik je turski bloger i kuvar Erhan Sepek iz Balikesira sa svojim “Mediteranskim obrokom” koji čine salata od smokava, pečena orada sa spanaćem i rikota.

Predstavnik Crne Gore Mašo Čekić je osvojio peto mjesto sa predloženom salatom od žućenice kao predjelom, bokeškim brodetom od raznih vrsta ribe kao glavnim jelom, te bokeškim slatkom kao desertom.

Bonus video: