Protesti na sjeveru: Traže da Stanković sasluša Boškovića

Predsjednik nevladine organizacije (NVO) Manjinski akcionari Gornjeg Ibra, koja je organizator protesta, Sadik Klimenta, kazao je da je jedan od predloga da sa svojim porodicama uđu u zgradu lokalne uprave Opštine Rožaja i počnu štrajk glađu
9 komentar(a)
Gornji Ibar, Foto: Aida Skorupan
Gornji Ibar, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 07.12.2014. 15:31h

Vladu i Skupštinu, kako su ocijenili organizatori protesta u Rožajama, ne interesuju problemi građana sa sjevera, s obzirom na to da nijesu ispunjeni njihovi zahtjevi, zbog čega su najavili njihovu moguću radikalizaciju.

Predsjednik nevladine organizacije (NVO) Manjinski akcionari Gornjeg Ibra, koja je organizator protesta, Sadik Klimenta, kazao je da je jedan od predloga da sa svojim porodicama uđu u zgradu lokalne uprave Opštine Rožaja i počnu štrajk glađu.

"Očekivali smo da će nam se u ove tri sedmice obratiti bar predsjednik opštine, ali očigledno da ne smije od potpredsjednika Vlade Rafeta Husovića, ili Husović ne smije dok mu ne da naredbu premijer Milo Đukanović", rekao je Klimenta.

NVO Manjinski akcionari Gornjeg Ibra i Euromost, kao i Udruženje invalida rada Rožaja obratili su se vrhovnom državnom tužiocu, Ivici Stankoviću, od kojeg su tražili da pozove na saslušanje ministra rada i socijalnog staranja, Predraga Boškovića.

Prema njihovim riječima, Bošković je saopštio da je posljednjih deset godina bilo zloupotreba tokom dodjeljivanja i korišćenja materijalnog obezbjeđenja, što je dovoljno da bude pozvan na saslušanje.

"Takođe smo predložili da se saslušaju predstavnici tog Ministarstva, kao i predstavnici komisija koji su posljednjih deset godina radili na svim slučajevima dodjela materijalnog i drugih davanja u svim opštinama na sjeveru", naveo je Klimenta.

On je kazao da su tražili da se ispitaju i svi direktori zavoda, njihovi zamjenici i sve osobe koje su zaposlene u zavodima a koje su radile na poslovima prikupljanja podataka korisnika u svim opštinama na sjeveru Crne Gore.

"Takođe smo tražili da se ispitaju sve jednokratne socijalne pomoći na sjeveru, koje su dijeljene posljednjih deset godina, prije svakih izbora u državi, očekujemo da se u cijeli slučaj uključi i Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal i korupciju", rekao je Klimenta.

NVO Manjinski akcionari Gornjeg Ibra organizovali su do sada tri protesta, a naredni je najavljen za petak.

Bonus video: