Banka hrane organizovala rođendansku žurku za Kristinu Veljović

Kristini, za čiju operaciju je od potrebnih 10.000 eura, do sada sakupljeno oko 5.600 eura, su društvo pravili i drugari iz odjeljenja VI- 1 OŠ " Branko Božović"
240 pregleda 0 komentar(a)
Banka hrane, Kristina, Foto: Zoran Đurić
Banka hrane, Kristina, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 07.12.2014. 14:57h

Fondacija "Banka hrane" organizovala je danas u igraonici "Jump" rođendansku žurku za djevojčicu Kristinu Veljović, gdje su gosti mogli da doniraju novac i tako joj pomognu da ode na liječenje u Beč.

Kristina je proslavila dvanaesti rodjendan, od svoje druge godine je u kolicima zbog mišićne atrofije, ali, kako je kazala njena majka Andrijana Racković, postoji nada da bi joj operacija u Beču omogućila da ustane iz kolica.

Kristini, za čiju operaciju je od potrebnih 10.000 eura, do sada sakupljeno oko 5.600 eura, su društvo pravili i drugari iz odjeljenja VI- 1 OŠ " Branko Božović".

Predsjednica "Banke hrane" Marina Medojević kazala je da su, uz pomoć donatora obezbijedili prostor, dekoraciju, torte i slano i slatko posluženje, piće i poklone, željeli da Kristini prirede rođendan za pamćenje sa drugarima iz odjeljenja. Djecu je animirao Žarko Žabac.

"Htjeli smo da damo svoj doprinos, da animiramo javnost i učinimo svi koliko možemo, da se Kristina nakon operacije vrati na svojim nogama. To će biti nagrada za sve nas", kazala je Medojević.

Ona je kazala da je danas u igraonici bila postavljena kutija za doniranje u koju se mogao ubaciti prilog, istakavši da oni koji žele da pomognu, to mogu učiniti i preko žiro - računa kod Podgoričke banke 907-55001-17 na ime Andrijana Racković.

Kristinina majka je kazala da veliku zahvalnost duguje Medojevićevoj, koja ih od početka podržava, istakavši da je samo za operaciju potrebno 10.000 eura, te da je još novca potrebno izdvojiti za smještaj.

"Iz bolnice nam ne garantuju da će Kristina stati na noge, ali nam je preostalo još da pokušamo sa matičnim ćelijama. Kristina je u martu imala operaciju kičme, koja je bila iskrivljena 100 odsto", kazala je Racković.

Bonus video: