VESELA PRAZNIČNA ATMOSFERA

Božični bazar u hotelu "Regent"

Cilj manifestacije je da u Tivat donese evropska tradiciju obilježavanja Božića i Nove godine, uz angažman lokalnih proizvođača kako bi promovisali njihove proizvode
88 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 07.12.2014. 11:52h

Uporna kiša koja danima ne prestaje da pada, nije uspjela da pokvari veselu prazničnu atmosferu koja je vladala na prvom u nizu od četiri Božićna bazara koje priređuje elitni tivatski hotel "Regent Porto Montenegro" u istoimenom nautičko-turističkom centru.

Maštovita dekoracija, veliki broj učesnika i bogati štandovi postavljeni u tzv. Italian Garden-u luksuznog hotela, posjetiocima bazara dočarali su atmosferu predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika, uz karakteristične poslastice i pića koja se sluež u to doba godine, te niz sitnica koje mogu predstavljati idealan poklon za najbliže.

A na bazaru je bilo svega - od lokalnih tradicionalnih gastro-delicija poslastičarnice "Frutiera", organskih proizvoda monahinja iz manastira Duljevo, preko raznih ukrasnih predmeta, nakita i dekor-art sitnica što su ih izložili zanatska radnja "Melita", kreativna radionica "Tufnica" i akademska slikarka Milica Rajčević.

Atmosferu darivanja i radosti upotpunio je i Sektor hrane i pića hotela "Regent" sa svojom specifičnom gastronomskom ponudom božićnih poslastica i napitaka. Posjetioci su, uz čaj, toplu čokoladu i slično, imali i priliku da obiđu i hotel.

"I pored lošeg vremena, posjeta na Božićnom bazaru je zadovoljavajuća. Dopadaju mi se svi izlagači, koje smo odabrali, posebno ponuda manastira Duljevo, njihovi sapuni, različita ulja koje imaju u ponudi. Osim njih veliki sam ljibitelj "Frutiere" gdje i sam povremeno idem da kupim njihove kolačiće", kazao je direktor "Regent Porto Montenegro" hotela Mihael Poš, istakavši da je zanimljiva ponuda i ostalih izlagača, tako da svi koji dođu na bazar, mogu odabrati nešto za sebe i svoje najbliže.

Inače, ova zanimljiva manifestacija čiji je cilj da u Tivat donese evropska tradiciju obilježavanja Božića i Nove godine, uz angažman lokalnih proizvođača kako bi promovisali njihove proizvode, će se u "Regentu" održavati svakog vikenda u decembru, kao i prvog vikenda u januaru naredne godine.

Galerija