Čuveni svjetski dizajner i arhitekta ukrašava Budvu za doček Nove

Dekoracija sa svjetlećim cijevima nalik lancu DNK, biće postavljena od zgrade Kapetanije pa do Ričardove glave
283 pregleda 12 komentar(a)
Karim Rašid
Karim Rašid
Ažurirano: 06.12.2014. 20:08h

Pečat novogodišnjem ukrašavanju metropole turizma, po kome je prepoznata svih prethodnih godina, daće dizajnersko rješenje trenutno najpoznatijeg industrijskog dizajnera i arhitekte na svijetu Karima Rašida, koji je osmlislio atraktivnu iluminaciju starogradskih bedema.

Konstrukcije koje se postvaljaju po starogradskim zidinama već su počele da izazivaju pažnju, a dekoracija sa svjetlećim cijevima nalik lancu DNK, biće postvaljena od zgrade Kapetanije pa do Ričardove glave, u dužini od 250 metara.

Rašid, koji je prije mjesec boravio u Budvi, kao poklon gradu dao je svoje viđenje iluminacije.

Sekretarijat za gradsku infrastrukturu i ambijent, u okviru novogodišnjeg ukrašavanja Budve prema riječima sekretara Nikole Divanovića, po obodu bedema Starog grada postavlja fasadnu iluminaciju na Rašidov predlog.

"Iluminacija ce biti postavljena u obliku dvostrukog niza svjetlecih cijevi, na fasadi prema Pizani, Trgu budvanskih slikara pa sve do posljednje kule prema Brijegu od Budve, u ukupnoj dužini od oko 250 metara”, kazao je za “ Vijesti” Divanović.

Prema njegovim riječima zbog forme svjetlećih elemenata ukras nosi simboličan naziv DNK.

"Ono predstavlja privremeno, montažno-demontažno rješenje, izrađeno od najkvalitetnijeg eko pvc materijala koji je moguće 100 odsto reciklirati”, pojansio je Divanović.

Budva je prošle godine, u okviru novog dizajnerskog rješenja ukrašanjvanja grada, dobila nove novogodišnje ukrase, dvije nesvakidašnje jelke, nalik onim u Monte Karlu, koje su izazvale pažnju javnosti.

U regionu reklamiraju doček Nove

Turistička organizacija Budve u regionu promoviše doček Nove godine. Uspješna promocija održana je u beogradskom hotelu "Metropol Palace".

Zamjenik direktora TO Budve Aleksandar Armenko je kazao da je predstavljen kompletan program dočeka Nove godine u Budvi, na trgu i u hotelima.

Bonus video: