Dušku Bjelici najveće priznanje Fakulteta sporta u Novom Sadu

U obrazloženju odluke stoji da se Povelja dodjeljuje za "izuzetan, nesebičan dugogodišnji doprinos u razvoju Fakulteta iz Novog Sada i podizanju naučnog ugleda na međunarodnom planu"
51 pregleda 8 komentar(a)
Duško Bjelica, Foto: Luka Zeković
Duško Bjelica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.12.2014. 13:34h

Profesoru Univerziteta Crne Gore (UCG) Dušku Bjelici danas je uručeno najveće priznanje Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu.

"U obrazloženju odluke navodi se da se Povelja dodjeljuje za izuzetan, nesebičan dugogodišnji doprinos u razvoju Fakulteta iz Novog Sada i podizanju naučnog ugleda na međunarodnom planu", saopšteno je iz UCG.

Povelja je Bjelici, koji je bivši dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću, uručena u Novom Sadu u svečanom amfiteatru, na ceremonijalnoj akademiji pod pokroviteljstvom mnogih državnih institucija.

"Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja državnog univerziteta u Novom Sadu, povodom 40 godina postojanja i uspješnog rada odlukom Naučnog vijeća, dodjeljuje povelje, plakete, priznanja i zahvalnice, a Bjelica se našao u manjoj grupi koja je dobila najveće priznanje", kaže se u saopštenju.

Bonus video: