Protest "Radim a nemam" danas na platou ispred Skupštine CG

Predstavnici sindikata su prije dva dana na konferenciji za novinare saopštili da skup nema političku već isključivo sindikalnu pozadinu, navodeći da očekuju da današnjem skupu prisustvuje oko pet hiljada građana
21 komentar(a)
Protest Unija sindikata, Foto: Arhiva "Vijesti"
Protest Unija sindikata, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 06.12.2014. 08:31h

Protest zaposlenih u javnom sektoru koji traže povećanje plata, biće održan danas u 11 časova na platou ispred zgrade Skupštine Crne Gore

Protest “Radim a nemam”, koji će ispred Skupštine biti odžan u subotu organizju predstavnici osam granskih sindikata iz javnog sektora - prosvjete, Univerziteta Crne Gore, zdravtsva, odbrane i Vojske, uprave i pravosuđa, energetike, ministarstva unutrašnjih poslova i javne uprave kao i stambeneo-komunalne privrede.

Predstavnici sindikata su prije dva dana na konferenciji za novinare saopštili da skup nema političku već isključivo sindikalnu pozadinu, navodeći da očekuju da današnjem skupu prisustvuje oko pet hiljada građana.

Podrška od studenata Filozofskog fakulteta i NVO “Hiperion”

Protest koji organizuju granski sindikati Unije slobodnih sindikata (USSCG) i Saveza sindikata (SSCG), zahtijevajući povećanje plata zaposlenima u javnom sektoru, podržali su i NVO “Hiperion” i Vijeće studenata Filozofskog fakulteta iz Nikšića.

“Čestitamo vam na smjelosti da izađete na ulice i ne posustanete pred prijetnjama, niti ucjenama. Studenti Filozofskog fakulteta i NVO Hiperion svjesni su problema sa kojima smo danas suočeni. Vaše proteste prepoznajemo kao borbu i za naš boljitak, jer uskoro ćemo biti kolege”, poručili su iz “Hiperiona” i Vijeće studenata Filozofskog fakulteta.

Izrazili su žaljenje što nijesu mogli da budu zajedno sa onima koji proteste organizuju “zarad boljeg sjutra svih nas”.

“Skrećemo pažnju na nezavidan položaj u kome se nalaze studenti Filozofskog fakulteta, kojima je luksuz i karta do Podgorice. Da smo zajedno u nezadovoljstvu potvrđuje i novo javno okupljanje koje će u utorak biti organizovano na Filozofskom fakultetu, što je upozorenje pred studentske proteste”, navodi se u saopštenju za javnost.

Bonus video: