"Svi poslanici sa sjevera da podnesu ostavke"

“Za njih je bitan koktel koji se tim povodom organizuje u Skupštini, da se najedu i napiju, dok naša djeca na sjeveru gladuju"
22 komentar(a)
Rožaje protest, Foto: Aida Skorupan
Rožaje protest, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 05.12.2014. 20:31h

Radnici i manjinski akcionari Gornjeg Ibra pozvali su danas, sa trećeg protesta u Rožajama, sve poslanike sa sjevera Crne Gore kao i njihove predstavnike u Vladi, da podnesu ostavke. Predsjednik nevladine organizacije (NVO) Manjinski akcionara Gornjeg Ibra, koja je organizator protesta, Sadik Klimenta, poručio je da građani Rožaja moraju sada biti jedinstveni, bez obzira ko kome pripada i ko koga voli ili ne voli. „Ovo je borba za naš grad, za opstanak Rožaja. Moramo svi rame uz rame biti i spasiti naš grad. Zahtjevi su jasni i od njih ne odustajemo“, rekao je Klimenta. On je, kako se navodi u saopštenju, pozvao sve građane Rožaja i drugih opština sa sjevera koji su se odselili u južnim opštinama, da se organizuju i daju im podršku.

Invalidi rada iz Rožaja su danas na protestu obilježili Međunarodni dan ljudskih prava, tako što su izveli performans pod nazivom Stop ugrožavanju ljudskih prava i slobode građana na sjeveru. “Danas smo javno osudili one koji su pozvani da u srijedu u Skupštini obilježe ovaj dan, kao i njihove mentore koji krše ljudska prava i slobodu, a to su Milo Đukanović, Ranko Krivokapić, Mitja Drobnič, Suad Numanović i Predrag Bošković”, navodi se u saopštenju. Organizatori protesta su ocijenili da je sramota što u Skupštini treba da o ljudskim pravima govore pojedinci koji ih krše. “Za njih je bitan koktel koji se tim povodom organizuje u Skupštini, da se najedu i napiju, dok naša djeca na sjeveru gladuju, dok nas pljačkaju, dok nam uništavaju privredu, urušavaju bolnice, dok nam umiru bebe, dok nam truju djecu”, navodi se u saopštenju. Predstavnik penzionera Meta Kuč je kazao da građani Rožaja nema čega da se plaše i da slobodno svi izađu na proteste. „Ne smijemo da ćutimo i umiremo od gladi. Ko može da nam ukine materijalno obezbjeđenje, to nas sleduje. Kako bi bilo da na jugu zatvore hotele i plaže, kao što su kod zatvorili sve fabrike?“, pitao je Kuč. Naredni protest, četvrti po redu, biće organizovan 12. decembra.

Bonus video: