Kolašin: Učenici iz seoskih škola se upoznali sa radom policije

Mališani iz Kolašina su obišli i zgradu Opštine, Zavičajni muzej, službu zaštite i spasavanja i hotel "Bjanka" u kojem je za njih obezbijeđena i užina
148 pregleda 1 komentar(a)
Kolašin policija đaci, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin policija đaci, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 05.12.2014. 14:45h

U okviru projekta "Policija u zajednici", oko 50 mališana iz kolašinskih seoskih škola posjetili su nekoliko gradskih ustanova i službi, a najviše vremana su proveli u edukativnom druženju sa pripadnicama Odjeljenja bezbjednosti (OB).

Policajci su djeci iz seoskih škola na gradskim ulicama demonstrirali kontrolu učesnika u saobraćaju i regulisanje saobraćaja.

"Cilj akcije da djeca upoznaju rad policije, da vide da smo na usluzi svim građanima, a prvenstveno djeci. Najmlađi treba da nauče da je policajac prvi, poslije njihovih roditelja, kome treba da se obrate za pomoć. S obzirom da je riječ o djeci s ruralnog područja, cilj nam je i da ih upoznamo sa saobraćajnom infrastrukturom, koju nijesu u prilici da viđaju svakodnevno", kazao je komandir OB Rajko Gospić.

Prema riječima direktora škole "Međuriječje" Milutina Popovića slična druženja mališana sa policijom i edukacija iz saobraćaja su vrlo korisni. Kako je kazao, to naročito važno za đake pješake iz njegove škole, koji svakodnevno da bi došli u školu prelaze magistralu.

Djeca su dobila i poklon od partnera projekta "Policija u zajednici". Vlasnik podgoričke firme "Plan B" Slavko Pejović obezbijedio je 50 fluoroscentnih prsluka i baterijskih lampi za mališane sa sela. Pejović je naglasio spremnost da i na druge načine ubuduće pomogne djeci iz siromašnih porodica u kolašinskim selima.

Pored OB mališani su obišli i zgradu Opštine, Zavičajni muzej, službu zaštite i spasavanja i hotel "Bjanka" u kojem je za njih obezbijeđena i užina.

Bonus video: