Kolašin: Troje funkcionera za dan pojelo i popilo 10.000 eura

"Ovo Brajuškovic dobro zna, jer je kao odbornik i predsjednik DPS-a glasao za sve budžete koji planiraju takvu potrošnju"
97 pregleda 0 komentar(a)
Pečenje, Foto: Panoramio
Pečenje, Foto: Panoramio
Ažurirano: 05.12.2014. 11:02h

Predsjednica Opštine Kolašin Željka Vukasanović reagovala je na tvrdnje bivšeg predsjednika tog grada Darka Brajuškovića koji je tvrdio da nije tačno da Kolašin duguje 9,2 miliona, kako tvrdi nova predsjednica, već mnogo manje.

On je kazao da su podaci, koje je Vuksanovićeva iznijela na konferenciji za novinare, o neracionalnoj potrošnji za gorivo i reprezentaciji prethodne vlasti, netačni.

“Opština je nedomaćinskim upravljanjem administracije koja je obavljala vlast od 2006. godine do sada, dovedene u veoma loše stanje. Ukupni dug Opštine Kolašin, sa javnom ustanovom i preduzećima čiji je ona osnivač iznosi 9,21 milion eura. Naglašavam da je riječ o sada utvrđenom dugu, jer zbog nepouzdanosti dokumentacije, što je utvrdio i revizor, ne mogu garantovati da je to ukupan iznos”, kazala je predsjednica Opštine Željka Vuksanović.

Ona ističe da Brajušković, koji je sada odbornik u lokalnom parlamentu, nije komentarisao činjenicu "da je počevši od 2010. do 2014. godine, račun trezora neprekidno blokiran i Opština je funkcionisala van sistema ili preciznije izvan zakona, odnosno da je i sam radio nezakonito. Nije komentarisao ni činjenicu da je dug Opštine, kada je sklopljena koalicija DPS-SNP (kasnije Grupa građana), odnosno kada je DPS došao na vlast, iznosio oko 150 000 eura”, navodi predsjednica Opštine u reagovanju.

Vuksanović je napisala i da, “kako ne bi nastavili praksu da građani ne znaju šta u njihovo ime rade lokalni funkcioneri ili u konkretnoj situaciji koliko su ih zadužili” poziva sve zaintersovane da u Opštini i javnim preduzećima provjere podatke koje je iznijela.

Ona je podsjetila da je za osam mjeseci 2008. godine lokalna uprava (bez javnih preduzeća) za gorivo potrošila čak 380 000 eura.

“Funkcioneri DPS-a i Grupe birača su imali enormne troškove reprezentacije”, ističe Vuksanović.

Za dan potrošili 10.000 eura

Tri funkcionera Opštine Kolašin ostvarili su u jednom danu (2. juna 2010. godine) u jednom restoranu, u lokalnom ski-centru preko 10. 000 eura reprezentacije za hranu i piće. Toliki račun napravili su Mile Šuković (Grupa birača) – 3.306, Dragomir Dulović (DPS) – 6.866 i Mileta Bulatović (Grupa birača) – 858 eura.

Ovo Brajuškovic dobro zna, jer je kao odbornik i predsjednik DPS-a glasao za sve budžete koji planiraju takvu potrošnju i usvajao završne račune budžeta u kojima je prikazana ovakva potrošnja, a neke dugove kao predsjednik Opštine i plaćao”, tvrdi Željka Vuksanović.

Prema njenim riječima, Brajušković zna i da su “za jednu godinu građani Kolašina platili pola miliona eura troškova za gorivo i reprezentaciju lokalnih funkcionera”.

Bonus video: