DONACIJA "LUŠTICA DEVELOPMENT"

5.000 eura za rješavanje najurgentnijih problema bolnice

Među prioritetima se smatraju rekonstrukcija kuhinje i sistema grijanja za odjeljenje hroničnih bolesnika
67 pregleda 0 komentar(a)
Specijalna bolnica za psihijatriju Dobrota, Foto: Siniša Luković
Specijalna bolnica za psihijatriju Dobrota, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 05.12.2014. 11:39h

Kompanija „Luštica Development“ iz Tivta je u sklopu svog programa podrške lokalnoj zajednici, donirala je JZU Specijalna bolnica za psihijatriju „Dobrota“ iz Kotora, sredstva u iznosu od 5000 eura koja će biti usmjerena za rješavanje najurgentnijih potreba.

Među prioritetima se smatraju rekonstrukcija kuhinje i sistema grijanja za odjeljenje hroničnih bolesnika.

„Psihijatrijska djelatnost je jedna od najzahtjevnijih i najhumanijih djelatnosti u okviru zdravstvenog sistema uopšte. Rad u ovim ustanovama je izuzetno težak, a uslovi rada složeni, posebno u uslovima ekonomske krize i nedostatka materijalnih sredstava. Zato je neophodna svaka donacija od humanitarnih institucija i organizacija, kao i uglednih društava i kompanija kakva je Luštica Development“, kazao je direktor bolnice u Dobroti, doc. dr sc Dragan Čabarkapa.

Ova medicinska ustanova jedina je specijalizovana bolnica za psihijatriju u Crnoj Gori, a osnovana je 1953. godine i predstavlja najznačajniju stacionarnu ustanovu za psihijatrijsku zdravstvenu djelatnost u državi.

Bolnica je maksimalno popunjena sa 260 pacijenata na 8 odjeljenja, o kojima se stara stručni kadar sa 10 specijalista psihijatara, 7 ljekara specijalizanata, 3 psihologa, 3 socijalna radnika, 2 defektologa, 79 medicinskih tehničara, kao i prateće službe sa ukupno 150 zaposlenih.

Preporučujemo za Vas