Sindikat medija pozvao na protest "Radim, a nemam"

"Sindikat medija Crne Gore apeluje na svoje članove, sve zaposlene u medijima ali i sve građane da se odazovu pozivu granskih sindikata i dođu u subotu u 11 sati na protest ispred zgrade Skupštine", navodi se u saopštenju Sindikata medija
78 pregleda 3 komentar(a)
Sindikat medija, protest, novinari, Foto: Boris Pejović
Sindikat medija, protest, novinari, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.12.2014. 11:25h

Sindikat medija pozvao je zaposlene u tom sektoru i građane da se pridruže protestima koje će u biti održani u subotu u organizaciji sindikata prosvjete, zdravstva, Univerziteta, odbrane i Vojske.

Sindikati koji djeluju u okviru Unije slobodnih sindikata organizuju protestni skup “Radim, a nemam”, zbog odbijanja Vlade da se povećaju plate zaposlenima u javnom sektoru.

"Sindikat medija Crne Gore apeluje na svoje članove, sve zaposlene u medijima ali i sve građane da se odazovu pozivu granskih sindikata i dođu u subotu u 11 sati na protest ispred zgrade Skupštine", navodi se u saopštenju Sindikata medija.

Oni su kazali da taj sindikat podržava zahtjeve za povećanje zarada u javnom sektoru jer su se za to, kako su naveli, stekli uslovi shodno Sporazumu na koji se Vlada obavezala.

Sindikat medija se, kako se navodi u saopštenju, pridružuje zahtjevima da se stavke u zakonu o budžetu za narednu godinu još jednom preispitaju prije nego on bude usvojen u Skupštini.

Oni su objasnili da konstantno urušavanje položaja zaposlenih u svim djelatnostima, rast troškova života kao i nametanje novih dadžbina koje ne prati rast zarada više su nego dovoljan razlog za proteste svih koji su zaposleni u Crnoj Gori.

"Zbog toga treba da pokažemo solidarnost sa kolegama koji zarade primaju iz budžeta, koji se usuđuju da o tome javno govore i da se suprotstave tretmanu koji dobijaju od države kao njihovog poslodavca", navodi se u saopštenju.

Bonus video: