Menadžerka Budve i dalje na radnom mjestu

Marovićeva ostaje pri stavu da se ne formira agencija
346 pregleda 27 komentar(a)
Lazar Rađenović, Milena Marović
Lazar Rađenović, Milena Marović
Ažurirano: 04.12.2014. 07:27h

Milena Marović-Bogdanović ostaje na mjestu menadžerke grada, nakon što je juče imala dugi razgovor sa prvim čovjekom Budve Lazarom Rađenovićem.

Mimoilaženje bliskih saradnika oko formiranja Agencije za planiranje prostora, kao i kadrovskih rješenja za čelnu poziciju te opštinske službe, kulminirao je time da je Marovićeva ponudila ostavku. Ona je juče u izjavi “Vijestima” potvrdila da je ponudila ostavku, te da je svoje neslaganje oko formiranja Agencije za planiranje i pismeno dostavila Rađenoviću. Kazala je da je juče razgovarala sa predsjednikom Opštine, te da mu je ponovila svoj stav.

“Ostajem pri stavu da formiranje agencije za planiranje nije dobro u ovom momentu i o tome sam razgovarala sa predsjedinikom Opštine”, kazala je Marović, i dodala da je u dopisu predsjedniku Opštine o neslaganju sa formiranjem agencije, kao jedno od mogućih rješenja, navela i ostavku.

Agencija je prisajedinjena 2010. Sekretarijatu za prostorno planiranje, koji je u resoru menadžerke grada, a namjera Rađenovića je da bi trebalo da bude samostalna.

Rađenović je juče kazao da Marovićeva nije podnijela ostavku.

“Sasvim je normalno u radnom procesu da predsjednik jedne opštine, pa i opštine Budva iznese mišljenje svojim najbližim saradnicima, i da se oni, u pojedinim situacijama sa njim i ne slože, ali to može biti samo povod stvaranju još kvalitetnijih odluka, a nikako razlog za davanje ostavke”, istakao je Rađenović, a prenio portal CDM. Rađenović smatra da je izuzetno važno da Milena Marović-Bogdanović nastavi da obavlja svoju funkciju i da razvija i realizuje projekte koje vodi, a koji su od velikog značaja za građane Budve. On je istakao da je značajno “da sa pozicije menadžera da svoj doprinos realizaciji planskih dokumenata”.

Bonus video: