Podrška crnogorskom sportu na putu ka eliminaciji dopinga

Popović je, kako se navodi u saopštenju LP, informisao članove Delegacije SE o problemima sa kojima se susreće crnogorski sport u borbi protiv dopinga
0 komentar(a)
Liberalna partija, Savjet Evrope, Foto: Liberalna partija
Liberalna partija, Savjet Evrope, Foto: Liberalna partija
Ažurirano: 03.12.2014. 13:01h

Poslanik Liberalne partije Andrija Popović, sastao se danas u Skupštini Crne Gore sa članovima Delegacije Savjeta Evrope. Delegaciju grupe za antidoping koju je predvodio šef delegacije - Michael Petrou čine Samuli Rasil, Janko Dvošak i Michal Rynkowski.

Sastanku je prisustvovala i predstavnica Sekretarijata za sport Savjeta Evrope Mehri Gafar-Zada kao i pomoćnica Ministra zdravlja, dr Mira Jovanovski-Dašić.

"Članovi Delegacije Savjeta Evrope borave u dvodnevnoj posjeti Crnoj Gori, u okviru koje, kao eksperti monitoring grupe za antidoping kontrolu i usklađenosti sa obavezama prema Konvenciji Savjeta Evrope, daju preporuke za zemlje koje su na putu evropskih integracija i kontrolišu nivo usklađenosti donešenih akata. Oni su inicirali susret sa poslanikom liberala Andrijom Popovićem, kao članom Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport, potpredsjednikom COK-a i vrhunskim sportistom Crne Gore. Članovi Delegacije SE su izrazili spremnost da daju logističku podršku crnogorskom sportu na putu ka eliminaciji dopinga, kao njegove najveće anomalije", piše u saopštenju Liberalne partije.

Popović je, kako se navodi u saopštenju LP, informisao članove Delegacije SE o problemima sa kojima se susreće crnogorski sport u borbi protiv dopinga u sportu, kao i apsolutne posvećenosti crnogorskog Parlamenta u zakonodavnom rješavanju tih problema. On je izrazio zadovoljstvo susretom i istakao da će Odbor za prosvjetu, nauku, kulturu i sport upoznati sa zaključcima sa sastanka.

Bonus video: