Bogdanović: Što prije utvrditi uzrok infekcije u vrtiću

Tokom sastanka, Bogdanović iskazao je i zadovoljstvo odličnom saradnjom Prijestonice i vrtića, pri čemu je iskazao spremnost gradske uprave da i ubuduće pruža pomoć u radu te ustanove
79 pregleda 6 komentar(a)
Senka Vuksanović, Aleksandar Bogdanović, Foto: Prijestonica Cetinje
Senka Vuksanović, Aleksandar Bogdanović, Foto: Prijestonica Cetinje
Ažurirano: 03.12.2014. 10:53h

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović posjetio je danas Javnu predškolsku ustanovu „Zagorka Ivanović“, gdje je razgovarao sa direktoricom Senkom Vuksanović o infekciji streptokokom, koja je zabilježena kod više od 60 djece u tom vrtiću.

Bogdanović istakao je kako je neophodno što skorije utvrditi uzrok infekcije, pri čemu je direktorica JZU „Zagorka Ivanović“ naglasila kako su već obavljene analize. Naime, kako je kazala Vuksanović, Institut za javno zdravlje je uzeo briseve iz prostorija vrtića, nakon čega je uslijedio negativan nalaz, shodno kojem nema prisustva bakterija, navodi se u saopštenju kabineta gradonačelnika.

Razgovarano je i o potrebi redovnih i čestih sanitarnih pregleda u vrtiću, pri čemu je direktorica naglasila da je posljednji među njima obavljen 19. novembra.

Tokom sastanka, Bogdanović iskazao je i zadovoljstvo odličnom saradnjom Prijestonice i vrtića, pri čemu je iskazao spremnost gradske uprave da i ubuduće pruža pomoć u radu te ustanove.

Bonus video: