Milena Marović Bogdanović ponudila ostavku

U resoru menadžerke grada je i Sekretarijat za prostorno planiranje
442 pregleda 63 komentar(a)
Milena Marović Bogdanović, Foto: Vuk Lajović
Milena Marović Bogdanović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 03.12.2014. 07:10h

Menadžerka grada Milena Marović-Bogdanović ponudila je juče pismenu ostavku gradonačelniku Lazaru Rađenoviću zbog neslaganja u načinu, a prije svega kadrovskom rješenju, oko formiranja opštinske Agencije za planiranje prostora.

Milena, kćerka potpredsjednika DPS-a Svetozara Marovića i supruga gradonačelnika Prijestonice Cetinje Aleksandra Bogdanovića, četiri godine nalazi se na mjestu menadžerke grada, i u njenom resoru, osim realizacije kapitalinih projekata, je i opštinski Sekretarijat za prostorno planiranje i održivi razvoj u okviru koga trenutno radi Agencija.

Menadžerka grada, jedna je od najbližih saradnika aktuelnog gradonačelnika i godinama unazad važi za jednu od uticajnih fugura u opštinskoj vlasti.

Agencija je do stupanja Marović-Bogdanović na mjestu menadžera, bila samostalna i formirana upravo od aktulene vlasti 2005. godine radi izrade planskih dokumenta. Na rad tadašnje agencije je bilo brojnih pritužbi od strane građana, opozicije, te stručne javnosti zbog načina na koji su planovi rađeni, Budva urbanistički uništena, i kome je posao planiranja povjeravan.

Ideja o formiranju zasebne Agencije stara je već punih pola godine. U proteklih mjesec dana došlo je do zatezanja odnosa unutar rukovodstva lokalne uprave, zbog bojazni da bi formiranje zasebne

Agencije moglo ovaj atraktivan opštinski resor, imajuću u vidu da je građevinski biznis najunosniji u metropoli turizma, ponovo vratiti na „staro“, i da će ponovo krenuti optužbe za nesavjestan rad.

Kako „Vijesti“ nezvanično saznaju, uz neslaganje sa kadrovskim rješenjem, Marović-Bogdanović je iznijela jako neslaganje da bi se upravo mogao desiti takav scenario i Agencija vratiti na stari kolosjek.

Razmomilaženje bliskih saradnika, kulminiralo je juče, kada se na stolu prvog čovjeka Budve, našla pismena ostavka Marović-Bogdanović, koja se na takva potez odlučila kao jedino moguće rješenje za izlazak iz novonastalog problema.

Bonus video: