Spor Vučevića i grada: Nakon 22 godine nazire se rješenje

Vučevići su početkom maja na parceli, na kojoj je izgrađena Atinska ulica, parkirali kamion blokirajući saobraćaj
90 pregleda 0 komentar(a)
Atinska ulica, Foto: Vesko Belojević
Atinska ulica, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 02.12.2014. 20:48h

Nakon 22 godine spora između Svetozara, Mirka i Dražena Vučevića i Glavnog grada, zbog zemljišta pod Goricom u Atinskoj ulici, problem bi mogao da bude napokon riješen.

Odbornici Skupštine grada devetog decembra treba da daju saglasnost na predlog sporazuma o rješavanju imovinsko-pravnih odnosa.

Sporazumom će Vučevići prenijeti u svojinu Glavnom gradu zemljište od 248 kvadrata, na kojem je još 1992. izgrađena Atinska ulica.

Glavni grad će Vučevićima prenijeti u svojinu zemljište od 480 kvadrata u okviru DUP-a „Gorica C“.

„Glavni grad je saglasan da nadoknadi Svetozaru, Draženu i Mirku Vučeviću oduzeto zemljište koje je prenio trećim licima za dokompletiranje urbanističkih parcela, koje sada čini dio katastarske parcele 2601/18, svojina Dragana Stanišića i dio parcele Đorđija Krnjevića, površine 82 metra kvadratna“, piše u dokumentu.

Razliku u površini zemljišta, 150 kvadrata, Vučevići će, kako je predviđeno sporazumom, izmiriti gradu.

Učesnici Sporazuma, kako je pojašnjeno, na ovaj način mirnim putem trajno rješavaju sporne imovinsko-pravne odnose.

Vučevići su početkom maja na parceli, na kojoj je još 1992. godine izgrađena Atinska ulica, parkirali kamion blokirajući saobraćaj, revoltirani time što Direkcija za imovinu ni nakon 22 godine nije isplatila sporazumom dogovorenu sumu za eksproprijaciju zemljišta na kojem je izgrađena saobraćajnica.

Tada je zbog višesatne blokade javne saobraćajanice, policija privela Mirka Vučevića u Centar bezbjednosti na razgovor, a potom i kod osnovnog državnog tužioca, koji je saopštio da nema elemenata za krivično gonjenje.

Rasprava o stanju u gradskom prevozu i planu razvoja

Odbornici će se na sjednici devetog decembra izjasniti o informaciji o stanju u javnom prevozu putnika u Glavnom gradu. Na dnevnom redu će se naći i izvještaj o sprovođenju Strateškog plana razvoja Glavnog grada (2012 -2017) u 2013. godini i izvještaj o rješavanju upravnih stvari kod organa uprave Glavnog grada za 2013. godinu.

Raspravljaće se i o predlozima odluka o davanju saglasnosti na završni račun finansijskog plana gradske opštine Golubovci za 2013. godinu, kao i o informaciji o prenosu prava svojine na građevinskom zemljištu Glavnog grada u postupcima dokompletiranja urbanističke parcele koja je u svojini pravnog ili fizičkog lica.

Bonus video: