Prvi meč košarkaške reprezentacije u kolicima

“Znamo da je bavljenje sportom od velikog značaja osobama sa invaliditetom, a Glavni grad će ubuduće pomoći relizaciji svih ovakvih aktivnosti”, kazao je Mugoša
134 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 02.12.2014. 19:58h

Prijateljska utakmica košarke u kolicima između reprezentacija Crne Gore i Srbije održana je večeras u sali Gimnazije "Slobodan Škerović".

Prvu utakmicu ove vrste u našoj zemlji, u kojoj su trijumfovali košarkaši Srbije (65:52), organizovao je Savez udruženja paraplegičara Crne Gore u saradnji sa Košarkaškim klubom "Paramont".

Košarkaše u kolicima bodrile su i rukovodioci institucija države i Glavnog grada.

Prijateljskom meču prisustvovali su, između ostalih, ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović, predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica i zamjenik gradonačelnika Podgorice Boris Mugoša.

Predsjednica Saveza paraplegičara Crne Gore Nataša Borović kazala je da se nada da će naši sportisti imati više prilike da promovišu Crnu Goru.

"Utakmica je organizovana povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom. Cilj nam je da pozitivističkim pristupom ukažemo na mogućnost socijalne inkluzije kroz sport", kazala je Borović.

Mugoša je našim košarkašima u kolicima poželio puno uspjeha u budućoj sportskoj karijeri, u čemu će ih podržati i Glavni grad.

“Znamo da je bavljenje sportom od velikog značaja osobama sa invaliditetom, a Glavni grad će ubuduće pomoći relizaciji svih ovakvih aktivnosti”, kazao je Mugoša.

Galerija

Bonus video: