Luštica Divelopment donirala 5.000 eura Centru za kulturu Tivat

Tivatski centar za kulturu uspostavio je jedan od najboljih ljetnjih kulturnih festivala u regionu – Purgatorije
50 pregleda 0 komentar(a)
Tivat, Foto: TV Vijesti
Tivat, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 02.12.2014. 11:26h

U okviru podrške razvoju kulturnih sadržaja u lokalnoj zajednici, Luštica Divelopment AD je Centru za kulturu Tivat donirala sredstva u iznosu od 5.000 eura za realizaciju kulturnog programa u posljednjem tromjesečju ove godine.

"Podrška zajednici, kulturnim i sportskim akivnostima, dio je posvećenosti Luštice Divelopment da obogati životno okruženje u Tivtu od čega će, zauzvrat, imati koristi naš budući turistički grad Luštica Bej. Naša saradnja je počela još u 2010. godinoj i od tada smo stalni partneri Centru, koga finansijski podržavamo u realizaciji njegovih programa", rekao je Daren Gibson, izvršni direktor Luštice Divelopment.

Tivatski centar za kulturu uspostavio je jedan od najboljih ljetnjih kulturnih festivala u regionu – Purgatorije.

"Generalni sponzor Purgatorija ove godine je bila Luštica Divelopment. Sponzorstvom vrijednim deset hiljada eura Kompanija je pomogla organizaciju bogatog kulturnog-umjetničkog repertoara ovogodišnjeg Festivala koji okuplja renomirane umjetnike regiona", navodi se u saopštenju Luštica Divelopment.

Predstavom "Avgust u okrugu Osejdž", 26. juna su počela teatarska gostovanja iz regiona, a na Festivalu su se sve do septembra smjenjivale pozorišne predstave, koncerti i izložbe.

"U namjeri da doprinese turističkoj ponudi grada, Kompanija je tokom ljetnjih mjeseci na golf vježbalištu Luštica Bej organizovala kulturni program pa su posjetioci i gosti Tivta mogli da uživaju u desetak izložbi, umjetničkih postavki i radionica tokom kojih su se publici i turistima predstavili prvenstveno umjetnici Boke. Luštica Divelopment do sada je uložila pola miliona eura u društveno odgovorne projekte u više crnogorskih gradova. Do kraja godine, za sponzorstva i donacije biće opredijeljeno još 100 hiljada eura", ističe se u saopštenju.

Bonus video: