Herceg Novi: Zamućena voda za piće

U subotu je teritoriju Bileće i Trebinja zahvatilo jako nevrijeme sa velikom količinom padavina - 151 litar po metru kvadratnom, što je prouzrokovalo povećan priliv površinskih voda u sliv rijeke Trebišnjice i Bilećkog jezera i njihovo zamućenje
76 pregleda 0 komentar(a)
Filterska stanica Mojdež, Foto: Slavica Kosić
Filterska stanica Mojdež, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 01.12.2014. 09:16h

Potrošači koji se snabdjevaju preko filterske stanice u Mojdežu, a to je dio opštine od Njivica do Meljina, imaju zamućenu vodu.

Iz hercegnovskog Vodovoda jutros su obavijestili građane da je u subotu teritoriju Bileće i Trebinja zahvatilo jako nevrijeme sa velikom količinom padavina - 151 litar po metru kvadratnom, što je prouzrokovalo povećan priliv površinskih voda u sliv rijeke Trebišnjice i Bilećkog jezera i njihovo zamućenje.

S obzirom na to da voda iz tog sliva preko sistema Gorica-Plat-Mojdež dolazi u filtersko postrojenje u Mojdežu registrovana je njena povećana mutnoća.

"Fizičko-hemijske analize pokazuju ispravnost svih ostalih parametara, a redovnim hlorisanjem vode se obezbjedjuje njena mikrobiološka ispravnost, ali je zbog povećane mutnoće vodu neophodno prokuvati prije upotrebe za piće", poručili su iz Vodovoda.

"Analize uzoraka vode koje se vrše iz sata u sat pokazuju da registrovane vrijednosti mutnoće postepeno opadaju tako da očekujemo da će kvalitet vode uskoro zadovoljiti sve parametre za upotrebu za piće o čemu ćemo blagovremeno informisati potrošače”, navodi se u saopštenju Vodovoda .

Bonus video: