Regulisano snabdijevanje vodom za 30 domaćinstava u Kučima

Iz Ministarstva je saopšteno da će mještanima izgradnjom vodovoda, osim obezbjeđivanja kvalitetne vode za piće, biti olakšano i bavljenje poljoprivredom, za koju, kako se navodi, u Kučima postoje veliki potencijali
72 pregleda 0 komentar(a)
Voda, česma, suša, Foto: Shutterstock
Voda, česma, suša, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.11.2014. 17:02h

Vodovod na Fundini sa kog će se snabdijevati 30 domaćinstava na području Kuča otvoren je danas, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Vodovod je otvorio ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Petar Ivanović, a izgradnju je finansiralo resorno ministarstvo uz pomoć i podršku Opštine Podgorica i mještana.

Iz Ministarstva je saopšteno da će mještanima izgradnjom vodovoda, osim obezbjeđivanja kvalitetne vode za piće, biti olakšano i bavljenje poljoprivredom, za koju, kako se navodi, u Kučima postoje veliki potencijali.

Ivanović je kazao da je zadovoljan što se zajedničkim doprinosom mještana i institucija rješavaju pitanja ruralne infrastrukture.

„Drago mi je što smo ispunili obećanja data jedni drugima, pa smo riješili pitanje pijaće vode za 30 domaćinstava. Teren je bio nepristupačan za gradnju, nije bilo lako, ali dobra organizacija i napor koji smo uložili riješili su probleme koji se ne mogu riješiti uvijek samo novcem”, rekao je on.

Ivanović je poručio da će zajedničkim snagama i dalje raditi na projektima koji su u interesu podmlađivanja i razvoja domaćinstava i poljoprivrede u Crnoj Gori.

Predsjednik Mjesne zajednice Fundina, Jonuz Purović, objasnio je da se vodovod sastoji od dvije kaptaže rađene na dva izvorišta Točak Velji i Točak Ledinski, odakle voda do svakog domaćinstva teče prirodnim padom i dolazi do svakog domaćinstava.

Tokom posjete Fundini Ivanović je obišao i istražnu bušotinu na Kakarickoj Gori, gdje je, kako se navodi u saopštenju Ministartsva, pronađena voda dovoljna za 25 domaćinstava.

Predsjednik Režijskog odbora za realizaciju tog projekta, Štefan Dukić, kazao je da je pronalazak vode na toj lokaciji rješenje značajno za sve mještane.

„Pronalazak vode u ovom bezvodnom kraju za nas mještane znači rješavanje životnog pitanja. Ne samo za poljšanje uslova života, nego i sve zainteresovane da unaprijede poljoprivredu, a kojom se bave gotovo sva domaćinstva“, kazao je Dukić.

Bonus video: