Voda u Kotoru nije za piće

Kako se navodi, Vodovod i kanalizacija u svojoj laboratoriji kontroliše ispravnost vode za piće, na mreži i svim izvorištima, iz sata u sat
201 pregleda 0 komentar(a)
voda, česma, Foto: Shuterstock
voda, česma, Foto: Shuterstock
Ažurirano: 30.11.2014. 11:40h

Voda na području kotorske opštine danas nije upotrebljiva za piće, saopšteno je iz kotorskog Vodovoda.

Kako navode, razlog za to je povećana zamućenost zbog obilnih padavina.

Vodu je, dodaje se, prije upotrebe neophodno prokuvati.

Voda sa Mareze nije za piće

Voda sa izvorišta Mareza nije za piće, saopšteno je iz preduzeća Vodovod i kanalizacija.

„Obilne padavine na području Glavnog grada dovele su do povećanja nivoa vode na izvorištu Mareza, što je uslovilo i porast mutnoće vode za piće. Zbog najavljenih padavina i narednih dana, preporuka je da građani koji se snabdijevaju sa ovog vodoizvorišta ne koriste vodu za piće bez prethodnog prokuvavanja“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, Vodovod i kanalizacija u svojoj laboratoriji kontroliše ispravnost vode za piće, na mreži i svim izvorištima, iz sata u sat.

„Poslednje urađene fizičko-hemijske analize vode sa izvorišta Mareza pokazuju ispravnost svih parametara, osim registrovane povećane mutnoće. Napominjemo i da je hlorisanje vode koja se distribuira potrošačima, čime se obezbjeđuje mikrobiološka ispravnost vode, uredno i pod stalnim nadzorom“, dodaje se u saopštenju.

Sa vodoizvorišta Mareza snabdijevaju se potrošači naselja Mareza, Tološi, Blok V i VI, dio grada preko Morače, centar Grada, dio ispod Gorice, Malo Brdo, Stara Varoš, Zabjelo, Pobrežje, Zelenika, Dahna, Dajbabe, dio Zete, kao i Gornja i Donja Gorica.

Stanje na ostalim vodoizvorištima na području grada je stabilno i bez promjena kad je u pitanju ispravnost vode za piće.

Bonus video: