Brane se da su najčešće prenosili "Pobjedu"

Post upak protiv "Pobjede" je prekinut, zbog pokretanja stečaja u tom državnom preduzeću
2 komentar(a)
TV Pink, Foto: Zoran Đurić
TV Pink, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 29.11.2014. 18:45h

Advokat Nemanja Ilić ocijenio je da je “Pink M” odgovoran za negativne kampanje tokom 2013. i početkom 2014. i povredu ugleda brenda “Vijesti” i da zbog toga treba da nadoknadi štetu tužiocu u punom iznosu od 660 hiljada eura.

"Ovdje nije riječ o podijeljnoj, već o solidarnoj odgovornosti ('Pinka' i 'Pobjede') gdje je tužilac ovlašćen da od svakog odgovornog lica potražuje cjelokupnu nadoknadu štete”, istakao je Ilić na suđenju u Privrednom sudu.

Postupak protiv drugotužene “Pobjede” odmah je prekinut, zbog pokretanja stečaja u tom državnom preduzeću. “Pink” je uz Radovana Božovića, za jučerašnje ročište angažovao još dva advokata iz Beograda Borivoja Pajovića i Uroša Tešanovića.

Pajović smatra da je tužba “neuredna” sve dok se preciziranjem iznosa ne utvrdi koliko je odgovoran “Pink”, a koliko “Pobjeda”.

"Najveći dio informacija 'Pink' je prenio sa navodima da je izvor informacija 'Pobjeda'. Ovakva tužba dalje ne može egzistirati”, ocijenio je Pajović.

Advokati “Pinka” usprotivili su se predlogu tužioca da za potrebe finansijskog vještačenja bude angažovana Marija Đukić, kojoj oni osporavaju “stručnost i objektivnost”, već da sud odredi iskusnog vještaka koji će po mjesecima za 2012. i 2013. utvrditi prihode “Daily Pressa”.

Tužilac je na prethodnom ročištu predložio sudu da se konačan iznos štete utvrdi vještak ekonomsko-finansijske struke, kao i stručnjak za marketing i procjenu vrijednosti brenda. O tom predlogu sud bi trebalo naknadno da se izjasni.

Bonus video: