EXPO-ZIM

NTOCG predstavila zimsku ponudu u Beogradu

Ugostitelji u zimskim centrima i na primorju su pripremili atraktivne novogodišnje aranžmane uz muziku popularnih izvođača iz regiona
3 komentar(a)
Vučje, Foto: Vucje.me
Vučje, Foto: Vucje.me
Ažurirano: 29.11.2014. 16:21h

Nacionalna turisticka organizacija Crne Gore (NTOCG) predstavila je ponudu za ovogodišnju zimsku sezonu i novogodišnje aranžmane na međunarodnom sajmu Expo-Zim u Beogradu.

Na štandu NTOCG ponudu su na sajmu zimskih sportova, turizma i rekreacije, predstavili ski centri Kolašin 1450, Vučje, Savin kuk i Javorovača, lokalne turističke organizacije Žabljaka, Budve i Kotora, Hotelska grupa (HG) Budvanska rivijera i turistička agencija Explorer.

"S obzirom na odnos cijene i kvaliteta, ponuda crnogorskih zimskih centara je regionalno konkurentna, a hotelijeri i ugostitelji su pripremili niz programski i cjenovno atraktivnih aranžmana. Imajući u vidu interesovanje posjetilaca sajma, očekuje se značajnija posjeta turista iz Srbije crnogorskim ski centrima“, navodi se u saopštenju.

Predstavljene su cijene smještaja u Kolašinu koje se kreću od deset eura u privatnom smještaju, 28 eura u malim hotelima, do 65 eura u hotelu Bianca na bazi polupansiona po osobi.

"Cjelodnevni ski pas u ski centru Kolašin 1450 iznosi 20 eura, dvodnevni 30 eura, a poludnevni 12 eura, uz snižene cijene parkinga na skijalištu. Kolašin raspolaže sa 1,2 hiljade kreveta i preko 20 kilometara ski staza različitih kategorija. Novina je da će ove sezone hotel Lipka, nakon dvije godine pauze, ponovo biti u funkciji, pod menadžmentom HG Budvanska rivijera“, rekli su iz NTOCG.

Raznovrsnu ponudu smještaja nude i hotelijeri i ugostitelji sa Žabljaka. Cijene se, kako su kazali, kreću od osam eura u privatnom smještaju i od 27 do 60 eura u hotelskom smještaju, u zavisnosti od kategorije hotela.

"Ponuda Žabljaka je obogaćena, s obzirom na to da je otvorena moderna sportska dvorana, kao i da je urađen remont postojećih ski liftova na skijalištu Savin kuk. Uz to, cijene usluga skijališta su snižene i do 25 odsto. Cijena dnevnog ski pasa na skijalištu Savin Kuk je 12 eura, a na skijalištu Javorovača devet eura odnosno šest eura za djecu“, navodi se u saopštenju.

Ski centar Vučje posjetiocima sajma nudi boravak u luksuznim sobama i apartmanima na samoj stazi po cijeni od 25 do 35 eura na bazi polupansiona, dok su cijene noćenja sa doručkom od 20 do 30 eura.

"Cijene ski pasa kreću se od pet do deset eura, a gosti hotela imaju popust na ski pas i opremu od 20 odsto”, rekli su iz NTOCG.

Ugostitelji u zimskim centrima i na primorju su, kako su podsjetili, pripremili atraktivne novogodišnje aranžmane uz muziku popularnih izvođača iz regiona.

Ski sezona u crnogorskim ski centrima počinje tradicionalno posljednjeg vikenda u godini.

Iz NTOCG su saopštili da sajam pruža mogućnost svima zainteresovanima, da se na početku sezone informišu o cijenama zimskih aranžmana i opreme. Ponudu su predstavili i ski centri iz Srbije, Bosne i Hercegovine (BiH), Slovenije i Bugarske.

Preporučujemo za Vas