Budva: Neće diskoteku u garaži TQ Plaza

Jedan od razloga odbijanja zahtjeva je to što ga nije podnijela skupština etažnih vlansika, što je zakonski propisano, već vlasnik poslovnog prostora
51 pregleda 5 komentar(a)
TQ Plaza, Foto: Vuk Lajović
TQ Plaza, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 28.11.2014. 07:27h

Sekretarijat za prostorno planiranje Budve, odbio je da izda građevinsku dozvolu kompaniji „ Trejdjunik“ za prenamjenu drugog nivoa suterenske garaže TQ “Plaza“ u diskoteku.

Ideju o pretvaranju garažnog dijela šoping centra u srcu grada u jednu od najluksuznijih diskoteka u metropoli turizma, inciralo je nekoliko poznatih ugostitelja, među kojima i suvlasnici popularnog „Trokadera“. Nakon toga je „Trejdjunik“ , na koga se u katastru vodi kompletan šoping centar i poslovni prostori i drugi nivo podzemnih garaža, podnio zahtjve Opštini za prenamjenu prostora.

Jedan od razloga odbijanja zahtjeva je to što ga nije podnijela skupština etažnih vlansika, što je zakonski propisano, već vlasnik poslovnog prostora. Uz napomenu da je građevinskom dozvolom, koju je izdalo resorno ministarstvo, prilikom gradnje kompleksa, predviđeno da je TQ “Plaza” objekat za višeporodično stanovanje sa komercijalno-poslovnim sadržajima.

Nije dostavljen ni dokaz da garažni prostor ispunjava minimalno tehničke uslove u skladu sa zakonom kojim se uređuju uslovi i način obavaljanja turističke i ugostiteljske djelatnosti.

Pozivajući se na zakonske propise, iz opštinskog Sekretarijata zaključuju da garažni prostor ne zadovoljava minimalno tehničke uslove za poslovni prostor ugostiteljsko-turističke namjene, jer visina garaže odgovara visini poslovnih i stambenih prostora.

Budva je u protekla dva mjeseca zbog gradnje zgrada i hotela, ostala bez popularnih lokala u samom centru grada, nedaleko od Staroga grada, zatvoreni su Hemingvej, Harašo, Hacijende, Odiseja, Garden, i Perla.

Umjesto njih, gradi se hotel i višespratnica.

Petrovac dobija heliodrom

Budvanska kompanija „Euromix trade“ ima namjeru da na najvišoj lameli budućeg hotelskog kompleksa „ Cristal rivijera“ izgradi helidrom.

Helidrom na zgradi pored same plaže u Petrovcu

Kompanija, koja izvodi projekat izgradnje devetospratnog hotela, uz samu petrovačku rivu, sa „ Budvanskom rivijerom“ predala je zahtjev opštinskom Sekretarijatu za dobijanje urbanističko-tehničkih uslova za helidrom na lameli C hotelskog bloka.

Bonus video: