Sa promocijom "Mimoze" je trebalo početi ranije

Za hotelijere bi bilo značajno kada bi se Praznik mimoze promovisao tokom ljeta, najkasnije na jesen
587 pregleda 3 komentar(a)
Karavan mimoze u Vrbasu
Karavan mimoze u Vrbasu

Tokom predstojećeg 50. Praznika mimoze koji počinje 1. februara koncertom Zdravka Čolića, biće otvoreno šest većih hotela, ali hotelijeri smatraju da je promocija fešte žutom cvijetu u čast trebala započeti mnogo ranije, a zamjeraju I što program Praznika nije bio precizno utvrđen.

“Palmon bay” i “Light house” u Igalu, “Lazure” i ACD u Meljinama rade tokom cijele godine. U vrijeme cvjetne manifestacije vrata će otvoriti hotel “Park” u Bijeloj I Mediteranski zdravstveni centar Instituta “Igalo”, koji će nakon zimske pauze, početi da radi 28. januara.

“Institut je domaćin prvog Mimozinog maskenbala, kao i dječjeg maskenbala, međunarodnog plivačkog mitinga, Dana Norveške, ali i drugih programa koji će biti održani tokom jubilarnog festivala. Od samog otvaranja i prvog mimozinog vikenda očekuju dobru popunjenost kapaciteta”, kazao je direktor marketinga Nikola Mračević.

U ovoj zdravstveno-turističkoj ustanovi od 28. januara počinje i rehabilitacioni program. Prvi gosti su korisnici Fonda zdravstva Crne Gore. Značajniju posjetu gostiju iz regiona očekuju u martu, za koje je u ponudi Ex YU program, dok će prvi gosti iz Holandije stići 8. aprila, a iz Norveške 16. aprila.

U hotelu “Light house” uglavnom borave sportisti na pripremama. Na pripremama su već fudbaleri nikšićke Sutjeske, nakon njih stižu mađarski vaterpolisti, a zatim i fudbaleri FK Lovćen. Oni ostaju po desetak dana u Igalu. Za februar imaju rezervacije preko agencija iz Bugarske i Budve, kao i nekoliko noćenja gostiju iz Koreje, Malezije i sa Tajlanda.

Direktor marketinga hotela Jovan Mićunović tvrdi da je i ove godine kasno krenula promocija Praznika mimoze, pa su se zato, kao i ranijih godina orijentisani na dovođenje sportskih ekipa.

“Još nije definisan kompletan program Praznika mimoze. Za hotelijere bi bilo značajno kada bi se Praznik promovisao tokom ljeta, najkasnije na jesen, ali sada nema velike svrhe za naš hotel, a pretpostavljam ni ostale”, uvjeren je Mićunović.

U saradnji sa izdavaocima privatnog smještaja i ugostiteljima iz lokalne TO su oformili paket aranžmane za smještaj i ishranu za tri pet i sedam dana, tokom Praznika mimoze i perioda predsezone.

Cijena paket aranžmana od tri noćenja iznosi 45 eura po osobi, u apartmanima sa tri zvjezdice, odnosno 15 eura je noćenje, dok je u apartmanima sa četiri zvjezdice 20 eura noćenje za jednu osobu. Biće moguće obezbijediti i “paket” ishrane u nekim od restorana.

Trka karića od Gradske kafane do Škvera

NVO “Maškare” povodom jubilarnog Praznika mimoze, u saradnji sa Opštinom Herceg Novi, Direkcijom Praznika mimoze i JUK Herceg festom,organizuje drugu trku karića „KAROTRC 2019“.

Prijave za tu jedinstvenu trku, jedinu takve vrste u Crnoj Gori, koja će se održati 16. marta, počinju sjutra.

Trka će se odvijaati od Gradske kafane u centru grada do Škvera.

Učesnici će se takmičiti u tri kategorije: jednosjed, dvosjed i trosjed. Kategorije svakako podrazumijevaju ženske i muške takmičare, uzrasta od 14 do 65 godina.

“Ove godine smo uveli dvije novine, a to su kategorija trosjeda, i maškaranih takmičara i samih karića, s obzirom na to da smo u vrijeme karnevala i maskenbala.

Bonus video: